2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Orbán: Most jön a neheze, biztosra kell menni

2013. június 8., szombat 10:37, frissítve: szombat 23:58

Orbán Viktor szerint a következő két nap lesz a legnagyobb próbatétel az árvízi védekezésben részt vevőknek.

Ha lesznek még kitelepítések, azokat mindig nappal fogják végrehajtani – ezt a miniszerelnök mondta Győrben. Orbán Viktor szerint a következő két nap lesz a legnagyobb próbatétel az árvízi védekezésben részt vevőknek. Kiemelte, továbbra is az a legfontosabb, hogy emberélet ne kerüljön veszélybe.


„Miénk a víz, azaz az árhullám Magyarországon van. Így most már nem a külföldi, hanem a saját méréseinkből dolgozunk. A következő két nap lesz a neheze, most következik a legnagyobb próbatétel. Ekkora vízzel még nem volt dolgunk. Gátat nem adunk föl és embereket sem hagyunk veszélyben” – fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette, most jön a neheze, biztosra kell menni.

A miniszterelnök 10 órakor Győrújfaluba látogatott, ahol elmondta, itt nincs nagy baj, de Kisoroszi, Dömös és Pilismarót még veszélyben van. A három bajba jutott településről eddig nem kell kitelepíteni az ott lakókat. Orbán Viktor ezután Pilismarótra megy.

Jelenleg 305 kilométeren van elsőfokú, 199 kilométeren másodfokú és 63 kilométer hosszan harmadfokú védekezés. Rendkívüli készültség 191 kilométeren van. Jelenleg 15 ezer fő vesz részt a védekezésben. Jó hír, hogy esőzés nem várható.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!