2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Orbán: Most az a feladat, hogy bejárassuk az új rendszert

2012. december 23., vasárnap 13:05, frissítve: hétfő 08:52

Az oktatási rendszer átalakítását, megújítását nevezte az egyik legfontosabb intézkedésnek Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. A miniszterelnök kitért arra is: újabb lépéseket terveznek, és folytatják a devizahitelesek megsegítését.

A kormányfő hangsúlyozta: azért volt erre szükség, mert sokan korábban úgy hagyták ott az általános iskolát, hogy alapvető olvasási-írási gondokkal küszködtek. A diplomások pedig úgy jöttek ki az egyetemről, hogy nem tudtak elhelyezkedni. Orbán Viktor kiemelte: az elmúlt időszakban átszervezték az ágazatot, most az a feladat, hogy bejárassák az új oktatási rendszert.

– Valamit mi, szülők nem csinálunk jól – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: valamit mi, oktatási szakemberek nem csinálunk jól. „Az állam valamit nem jól szervez, ezért mondtam én azt 2 évvel ezelőtt, hogy hozzá kell kezdenünk az oktatás megújításához, minőségének feljavításához, mert mindezek úgy történnek meg, hogy közben Magyarország tele van tehetséges gyerekekkel, tele van odaadó tanárokkal, akik tényleg a nemzet napszámosaként törődnek a gyerekeinkkel. És sok a szerető szülő is ebben az országban, de mégis rosszul van megszervezve a dolog, és ami kijön eredményként, bizony egyáltalán nem méltó arra, hogy dicsekedjünk vele. Tehát szerintem a legnagyobb tettek egyike az elmúlt két és fél évben éppen az volt, hogy lényegében átalakítottuk az oktatás rendszerét minden szinten, 2013-ban az a feladat, hogy bejárassuk és gördülékennyé tegyük az új rendszert – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor továbbá beszélt arról is az interjúban, hogy az ország átalakítása nyomán jövőre már gazdasági növekedésben lehet reménykedni. A kormányfő teljesíthetőnek nevezte a 10 év alatt egymillió új munkahely létrehozásáról szóló tervet. Orbán Viktor közölte azt is: a végtörlesztéssel és az árfolyamgáttal sok devizahitelesen tudtak segíteni, de a következő időszakban újabb lépéseket is terveznek.

– Amit fölkínáltunk, az árfolyamgáttal is egyre többen élnek, és tervezek még lépéseket a jövőben is, hogy segítsem azokat a családokat, akik egyébként beszorultak a devizahitelbe – mondta a kormányfő. Kétségkívül ők vették fel azt a hitelt, de becsapták őket, becsalták őket ebbe a kelepcébe, félrevezették őket, egyáltalán nem magyarázták el nekik, hogy milyen mértékig teszik kockára a saját és a gyerekeik jövőjét, ha belelépnek ezekbe a hitelszerződésekbe – tette hozzá a miniszterelnök.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!