2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Orbán: Elképzelhető, hogy a Megyeri híd ingyenes marad

2014. december 12., péntek 12:47, frissítve: szombat 19:03

Puhulhat az M0-s körgyűrű fizetőssé tételéről szóló kormányzati javaslat – a miniszterelnök szerint elképzelhető, hogy a Megyeri híd ingyenes marad. Orbán Viktor a Kossuth rádióban azt mondta: az éves megyei matricák bevezetésével összességében a magyar autósoknak kedvez majd az útdíjrendszer átalakítása, miközben a költségvetés is jól jár.

„A magyarokat megvédjük, a bevételt pedig növeljük” – ez a kormány terve az új úthasználati díjrendszer bevezetésével. Orbán Viktor szerint a megyei matricák és az elkerülő utak fizetőssé tétele is a magyarok érdekét szolgálja, hiszen az évi több tízezres autópálya-matrica helyett a megyékben élőknek ötezer forintba fog kerülni az úthasználat. A külföldieknek viszont, akik átmennek az országon, feltehetően többet kell majd fizetni. „Nem az agglomerációt adóztatjuk, hanem egy megyei matricarendszert vezetünk be, ami összességében a magyar embereknek jobb, mint a mostani rendszer. Egy olyan kérdés van, ahol Bús Balázzsal konzultáltunk (…) a Megyeri híd egy belső városi híd, és ez jogilag elég könnyen megoldható (…) ott egy rövid átminősítéssel ezt a kérdést lehet kezelni” – mondta Orbán Viktor. Az új rendszert a jövő heti kormányülésen véglegesítik majd.


A kormányfő azt mondta, bár készültek hatástanulmányok, azt még nem lehet pontosan megmondani, hogy az M0-s körgyűrű és a sztrádák fővárosi bevezető szakaszainak fizetőssé tételéből mennyi bevétele származhat a költségvetésnek.

Orbán: A drogtesztre a drogmaffia kiszorításához van szükség

A kormányfő a drogtesztre is kitért: a fiatalokról azt mondta, a kormánynak az a feladata, hogy lehetőséget biztosítson a szülőknek arra, hogy az iskolában ingyen elvégeztethessék a vizsgálatot, a tesztre a politikusoknál és az újságíróknál pedig azért van szükség, hogy kiderüljön, kire lehet számítani a drog elleni küzdelemben. „Ez nemcsak a gyerekeinket, az egész társadalmat fenyegeti, sőt még a gazdaságot is. A kormány eldöntötte, hogy ebben a ciklusban a drogmaffiától meg fogja tisztítani Magyarországot, ehhez most hozzákezdünk. Azért kell a politikusokat, újságírókat, közbizalmi állást betöltőket bevonni ebbe a körbe, mert nyilván aki ilyet fogyaszt, arra nem lehet számítani a drogmaffia elleni küzdelemben. Tisztázni kell, hogy ki hol áll. Ki kell szorítani ezt a drogmaffiát a legdrákóibb büntetésekkel” – fogalmazott Orbán Viktor.

Ki fog derülni, kinek van igaza

A kitiltási botrányról a kormányfő azt mondta: Vida Ildikó feljelentése után ki fog derülni, hogy a korrupcióval összefüggésbe hozott NAV-elnöknek vagy az amerikai ügyvivőnek van-e igaza. „Minden lehetőség adva van arra, hogy az ország teljes nyilvánossága előtt, fair bírói eljárásban az amerikaiak bemutathassák a bizonyítékaikat, a NAV elnök asszonya pedig erre megadja a a maga válaszát. Ebből a ravaszkodó, sompolygós világból végre átlépünk a tiszta, világos, egyenes beszéd korszakába, aki állít, bizonyít, akit vádolnak, védekezzen” – tette hozzá.

Orbán Viktor a jövőben újabb külföldi támadásokra számít, mert a kormány folytatja a nemzeti érdekek védelmének politikáját, jövőre pedig az ország eddigi legnagyobb gazdaságfejlesztési tervét indítják el.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!