2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Szikla - lángok ölelésében

Következik:

Vezércikk 04:00

Orbán: Az államnak másképp kell gondolkodnia

2014. március 11., kedd 12:11, frissítve: kedd 18:44

A hátrányos helyzetű települések is bekapcsolódhatnak a munka világába – ezt Orbán Viktor mondta Bátonyterenyén egy bútorgyár alapkőletételénél. A belga cég 150 munkahelyet teremt a településen.

A miniszterelnök azt mondta: a kormány célja teljes foglalkoztatás, mindenkinek lehetőséget kell teremteni arra, hogy visszatérjen a munka világába a tartós állástalanságból, és ahol a piac nem tud munkát adni, ott az államnak kell ezt megszerveznie.

„Nekünk azt próbálják elmagyarázni, hogy nem lehet a modern világban olyan gazdaságpolitikát folytatni, amely minden embernek ad munkát. Én nem értek ezzel egyet, szerintem van ilyen gazdaságpolitika. Az előfordulhat, mint ahogy Magyarországon is az a helyzet, hogy a piac, az üzleti alapokon működő gazdaság nem tud mindenkinek munkát adni. De szerintem eljött az ideje annak, hogy az államnak másképp kell gondolkodnia a saját feladatairól és ott, ahol nem tud a piac munkát adni, ott először az államnak kell a munkát megszerveznie, hogy az emberek ne maradjanak tartósan állás nélkül. Mert akik tartósan munka nélkül maradnak, azokat az idő múlásával egyre nehezebb lesz visszahozni a munka világába” – fogalmazott a miniszterelnök.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!