2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Orbán: 500 milliárd forinttal nő a támogatásuk

2013. február 14., csütörtök 12:07, frissítve: péntek 14:13

500 milliárd forinttal nő a magyar gazdák támogatása a következő hét évben – ezt a miniszterelnök jelentette be. A magyar gazdaság éppen a mezőgazdaság visszaesése miatt zsugorodott tavaly.

500 milliárd forinttal nő a magyar gazdák uniós támogatása a következő hétéves uniós költségvetési ciklusban – jelentette be Orbán Viktor, miután a vidékfejlesztési miniszterrel, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségével és az Agrárkamarával egyeztetett a Parlamentben.


A miniszterelnök hangsúlyozta: eddig a területalapú finanszírozásban hátrányban voltak a magyarok a nyugat-európai gazdákkal szemben, most azonban már ugyanannyi forrás jut hektáronként hazánknak is. „A területalapú támogatások, amelyek úgynevezett direkt kifizetések – tehát közvetlenül jutnak el a gazdákhoz –, összege a következő hét évben árfolyamtól függően 480-500 milliárd forinttal több lesz hét év alatt, mint a megelőző hét évben volt. Az európai uniós tárgyalások eredménye az, hogy a magyar gazdáknak nincs okuk arra, hogy hátrányosan megkülönböztetett gazdának képzeljék magukat” – szögezte le a kormányfő.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!