2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Öngyilkos merénylet a nagykövetség előtt

2013. február 1., péntek 18:08, frissítve: szombat 11:32

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az amerikai nagykövetség bejáratánál Ankarában. A támadón kívül csak a követség egyik biztonsági őre halt meg. A török belügyminiszter azt közölte, hogy a merénylő török állampolgár, és egy szélsőbaloldali szervezet tagja.

A biztonsági kamerák az eseményt nem rögzítették, mivel áramszünet volt a környéken. „Az öngyilkos merénylő a személyzeti bejáraton lépett be az épületbe, és felrobbantotta a bombát. A támadóval együtt ketten veszítették életüket, egy török nő pedig kórházba került” – fogalmazott az ankarai kormányzó.


Az újságírónőt kritikus állapotban vitték el a mentők. A robbanás csak a bejáratot rongálta meg, az épületet nem. A rendőrség lezárta a környéket, és megerősítették a többi külképviselet védelmét is.

A török belügyminiszter szerint az akciót egy szélsőbaloldali terrorcsoport tagja hajtotta végre. A Forradalmi Felszabadítási Népi Frontnak már 1997-ben is köze volt egy merénylethez. A rendőrség a szervezet majdnem száz tagját vette már őrizetbe. Azzal gyanúsítják őket, hogy politikusok, jogászok és rendőrök ellent terveztek merényleteket.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!