2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Öngyilkos merénylet a belügyminisztériumnál

2013. december 5., csütörtök 10:22, frissítve: csütörtök 21:22

Robbantásos merénylet történt a jemeni belügyminisztériumnál. Az akcióban hírügynökségi jelentések szerint negyvenen meghaltak. A merénylet elkövetéséért még senki nem vállalta a felelősséget, de a szakértők szerint a támadás módja arra utal, hogy azt az al-Kaida terrorszervezet követte el.

Al-kaidás módszerrel támadták meg az épületet. Szemtanúk szerint egy öngyilkos merénylő egy robbanóanyaggal megrakott autóval nekihajtott a bejáratnak, a jármű felrobbant. Megrongálódott a minisztérium fala, illetve több ház is. „Hallottuk a robbanás hangját. A környékünkön lévő házak ablakai betörtek, a felnőttek és a gyerekek is megrémültek” – mesélte az egyik környékbeli lakó.

A robbanás után tucatnyi egyenruhás fegyveres rontott be az épületegyüttesbe, a kórházi részlegen tűzharcba kerültek a szaanai biztonsági szolgálat embereivel.

A belügyi tárca szerint a hatóságok végeztek a támadókkal, és visszafoglalták az épületet.


Az Egyesült Államok szövetségesének számító öbölmenti ország évek óta az al-Kaida egyik fellegvárának számít. Fegyveresei rendszeresen megtámadják a kormányzati épületeket. A jemeni kabinet most is szinte azonnal a nemzetközi terrorszervezetet tette felelőssé az akcióért. A fegyveresek annak ellenére tudtak eljutni a belügyminisztériumig, hogy az elmúlt hetek támadásai miatt a hatóságok fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be: megnövelték az ellenőrzőpontok számát, és a korábbinál több fegyveres járőrt állítottak szolgálatba a jemeni főváros útjain. A robbantásos merényletek azóta szaporodtak meg, hogy két éve elűzték hivatalából Szaleh elnököt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!