2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Ők volnának az őszödi beszéd kiszivárogtatói?

2013. május 23., csütörtök 14:02, frissítve: csütörtök 19:33

Katalin, Imre és Ferenc, az MSZP három akkori felső vezetője szivárogtatta ki az őszödi beszédet. Ezt mondta Szabó Bálint egykori MSZP-s politikus a Heti Válasznak adott interjúban, de vezetékneveket nem volt hajlandó elárulni.

Állítása szerint az említett politikusok 2006 nyarán – tehát jóval a sajtómegjelenés előtt – játszották le az őszödi beszédet Rózsa-Flores Eduardónak, Szabó fültanúja volt a történteknek. Titkát idén februárban felfedte Gyurcsány Ferencnek, aki azt mondta neki, hogy ő is hasonló következtetésre jutott.

A Heti Válasznak Szili Katalin, Szekeres Imre és Baja Ferenc azonnal tagadta, hogy valaha is találkozott Rózsa-Flores Eduardóval. Szili 2006-ban az Országgyűlés elnöke, Szekeres a szocialista párt elnökhelyettese, Baja pedig az MSZP pártalapítványának elnöke volt, és mindhárman Gyurcsány Ferenc ellenlábasai közé tartoztak. Az egyébként már évek óta tudott volt, hogy az őszödi beszédet az ELTE egykori KISZ-titkára, Rózsa-Flores Eduardo juttatta el a sajtónak.

Gyurcsány: Az utolsó mozaikdarab még hiányzik

Nincs cáfolhatatlan bizonyíték arról, hogy kik szivárogtatták ki az őszödi beszédet – Gyurcsány Ferenc szerint. A volt miniszterelnök szombathelyi országjárásán úgy fogalmazott: az utolsó mozaikdarab még hiányzik, és ezt a Heti Válasz cikke sem találta meg. Gyurcsány Ferenc szerint újabb bizonyíték nélkül a mostani közlés árt a baloldali összefogásnak és a Fideszt segíti.

A volt miniszterelnök egyébként 2011 nyarán egy lezárt borítékban átadta az MSZP elnökének, Mesterházy Attilának azoknak a politikusoknak a nevét, akik szerinte a beszédet kiszivárogtatták. Mesterházy azonban a borítékot a sajtó jelenlétében ledarálta.

Szili nevetséges lejáratásnak tartja

Szili Katalin szerint nevetséges lejáratási kísérlet azt állítani, hogy köze volt az őszödi beszéd kiszivárogtatásához. A politikus közleményében azt írja, hogy a Heti Válasz cikke olyan ügyekben kényszeríti védekezésre, amelyekhez nincs és nem is volt köze. Szili azt állítja, hogy sosem találkozott Rózsa-Flores Eduardóval, aki a korábbi hírek szerint szétküldhette a felvételt a sajtónak.

Harmadosztályú ponyvának minősítette a Heti Válaszban megjelent interjút Baja Ferenc. A politikus Facebook-oldalán azt állítja: semmi köze az őszödi beszéd nyilvánosságra hozásához. Baja Ferenc azt is helyeselné, ha mielőbb publikussá válna a beszéd kiszivárogtatásának körülményeit vizsgáló, még a Gyurcsány-kormány idején készült titkosszolgálati jelentés.

Az MSZP azonnali bizonyítékokat vár Szabó Bálinttól, valamint a Heti Választól. Közleményükben azt írják: ha ezt nem teszik meg, a törvény előtt kell felelniük az állításokért. Az MSZP szerint a jobboldali sajtó azért melegítette fel az ügyet, hogy elterelje a figyelmet a trafikbotrányról.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!