2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Nyomozást rendeltek el Vida Ildikó feljelentése alapján

2014. december 15., hétfő 12:04, frissítve: hétfő 17:39

Elrendelte a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség Vida Ildikó NAV-elnök feljelentése alapján nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt.

Az eljárás nem meghatározott személy ellen folyik egyelőre. Az ügyészség közleménye hangsúlyozza, amennyiben az ügyben beszerzett bizonyítékok alapján nemzetközi jogon alapuló mentességet élvező személy elleni gyanú merül fel, azt csak azután lehetne az érintettel közölni, hogy hazája felfüggesztette mentelmi jogát.

„Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökének feljelentése alapján a Központi Nyomozó Főügyészség nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt a mai napon nyomozást rendelt el. Az ügyészség a rágalmazás vétsége gyanúja ügyében rendelt el nyomozást, amely így nem meghatározott személy ellen folyik, ezért jelenleg minden olyan nyomozati cselekmény elvégezhető, amely közvetlenül nem érint mentelmi joggal rendelkező személyt. Amennyiben az ügyben beszerzett bizonyítékok alapján nemzetközi jogon alapuló mentességet élvező személy vonatkozásában a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja merülne fel, azt kizárólag azt követően lehetne az érintett személlyel közölni, miután az arra jogosult szerv a mentelmi jogát felfüggesztette” – szögezte le Nagy Andrea szóvivő.

Vida Ildikó NAV-elnök a múlt héten tett feljelentést André Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivő ellen, miután a diplomata a kitiltási botrány kapcsán korrupcióval vádolta meg.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!