2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Nyoma veszett egy utasszállítónak

,

2014. december 28., vasárnap 15:47, frissítve: vasárnap 16:56

155 utassal és 7 fős legénységgel eltűnt egy utasszállító repülőgép Indonéziában. A maláj fapados gép Szingapúrba tartott, amikor megszakadt vele a kapcsolat. A térségben heves viharok voltak.

Továbbra sem találják az Indonézia felett eltűnt utasszállítót. Az Airbus 320 típusú utasszállítóval fél napja vesztette el a kapcsolatot az indonéz repülésirányítás. Borneó és Jáva között, a tenger fölött járt az Air Asia fapados légitársaság utasszállítója, mikor eltűnt a radarról. A hatóságok szerint a repülőgép nem lehetett túl messze a szárazföldtől, amikor megszűnt vele a kapcsolat. A pilóta előzőleg az útvonal módosítását kérte a rossz időjárási viszonyok miatt. A repülőgép eltűnése előtt vészjelzéseket adott le.

A hatóságok megkezdték az utasszállító felkutatását, a feltételezések szerint lezuhanhatott a jármű, ezért roncsok után kutatnak. „Folytatjuk a kutatást, nagyobb terültre terjesztjük ki. Az indonéz hadsereg, valamint az indonéz és a szingapúri kereső- és mentőalakulatok a helyszínen vannak. A térségben elhaladó összes hajót rádión arra kértük, hogy értesítsenek bennünket, ha bármiféle jelet látnak” – közölte Ignatius Jonan szállítási miniszter.

A gépen tartózkodó százötvenöt utas között csak egy európai volt, egy francia állampolgár, a többiek mind ázsiaiak, öt kivétellel indonéz állampolgárok.

„Csak a csodában bízom, hogy Isten megmenti őket. Nekem is velük kellett volna lennem, de két héttel ezelőtt lemondtam az utat, mert dolgom akadt. Két barátom volt a gépen öt családtagjával” – mondta az egyik utas barátja.

Az Air Asia repülőinek átlagéletkora négy év, a társaságnak az 1994-es létrehozása óta nem zuhant le gépe. A most eltűnt Airbust legutóbb másfél hónappal ezelőtt vizsgálták át.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!