2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Nyolc halott a glasgow-i helikopterbalesetben

2013. november 30., szombat 18:17, frissítve: hétfő 08:37

Rendőrségi helikopter zuhant egy kocsmára a skóciai Glasgow-ban. A gép három fős személyzetén kívül öt vendég is meghalt. A gép motorja kihagyott a becsapódás előtt.

Rendőrségi helikopter zuhant egy kocsmára a skóciai Glasgowban, ahol százhúsz ember tartózkodott egy koncert idején. A gép három fős személyzetén kívül öt vendég is meghalt. A szerencsétlenség oka egyelőre nem ismert, de a szem- és fültanúk szerint a gép motorja kihagyott a becsapódás előtt.

Idén ez már a második hasonló baleset a szigetországban, januárban Londonban zuhant az utcára egy helikopter, miután a sűrű ködben egy épülő felhőkarcolónak ütközött.

A felkapott kocsmában koncerteztek, amikor a rendőrségi helikopter rázuhant. Több mint 120 vendég volt a pubban.

– Amikor a kocsmához értem, szerintem nem sokkal a helikopter becsapódása után, az emberek özönlöttek ki, és dőlt a füst. De nem volt pánik, emberek segítségért kiáltottak. A mentők még nem értek ki, mindenki ösztönösen segített az embereken. Én sem tettem semmi különlegeset, csak segítettem, amíg hozzáértők megérkeztek. A mentők fantasztikus munkát végeztek – mondta Jim Murphy skót parlamenti képviselő, szemtanú.

A sérültek kimentése órákig tartott. „Megerősítjük, hogy a balesetben meghaltak száma nyolcra emelkedett. Közülük hármat a helikopterben találtunk meg. Kollégáink ültek a helikopterben. A többi ötöt az épületen belül találtuk meg. Tizennégy személy súlyosan megsérült, őket a kórházban ápolják – számolt be Stephen House, a skót rendőrség főparancsnoka.

Egyelőre nem tudni, hogy a pilóta vagy a gép hibája okozta-e a szerencsétlenséget. A helikopter motorja többször kihagyott a becsapódás előtt – mondják a szem- és fültanúk.

Glasgow vezetése törölte az ország védőszentjének napjára tervezett ünnepségeket, a skót kormányzati épületeken pedig félárbocra engedték a lobogókat. „Fekete nap a mai Glasgow és Skócia számára. Ma Szent András napja van, amikor megmutathatjuk, hogyan kezeljük a nehézséget, a tragédiát” – nyilatkozta Alex Salamond skót kormányfő.

Egész Nagy-Britanniában a glasgow-i volt az elmúlt évek legsúlyosabb légibalesete.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!