2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Nincs menekvés előle? – Kegyetlenül tarol az ítéletidő

2013. október 28., hétfő 20:42, frissítve: kedd 10:17

Számos halálos áldozatot követelt a Nyugat-Európán végigsöprő ítéletidő: Nagy-Britanniában eddig négyen, Hollandiában ketten vesztették életüket, Franciaországban pedig eltűnt egy nő a viharos tengerben. Nagy-Britanniában több mint félmillió háztartás maradt áram nélkül, és komoly fennakadások voltak a vonat- és a légi közlekedésben is. A legerősebb, 159 kilométer per órás széllökést a dél-angliai partoknál mérték.

A délkelet-angliai Kentben hatalmas fát döntött családi házakra az orkán. Egy 17 éves lány éppen aludt, amikor a fa kidőlt, életét nem sikerült megmenteni. Sussex megyében egy 14 éves fiú sodródott a tengerbe. A mentőszolgálatok szerint aligha van esély arra, hogy élve megtalálják. A vihar Londonon is végigsöpört: háztartások százezrei maradtak villany nélkül, a brit főváros tömegközlekedése pedig összeomlott. Londonban a szél erőssége 90 és 110 kilométer között alakult, a dél-angliai partoknál viszont 159 kilométer per órás sebességű széllökést is mértek.

Az ítéletidő Franciaországot és Hollandiát sem kímélte, egy fát gyökerestül csavarta ki a szél Amszterdam központjában. Franciaországban a felkorbácsolt tenger magával sodort egy ötven év körüli nőt. Brüsszelben, a belga fővárosban az egyik férfinak csaknem elvitte a biciklijét a szél.

Nagy-Britanniában az elmúlt öt évben nem volt hasonló erejű vihar, a ciklon az Atlanti-óceán felől érkezett.

Nyugat-Európa mellett Svédországban is ítéletidő tombol. Egy Göteborgban élő magyar a Hír Televíziónak elmondta: a hatóságok elővigyázatosságból lezárták a városban a hidakat, és mindenki előbb hazamehetett a munkahelyéről.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!