2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Németországban és Spanyolországban is komoly gondot okoz az árvíz

2013. június 11., kedd 08:28, frissítve: szerda 10:44

Gátszakadások nehezítik az árvízi védekezést Németországban. Spanyolország északi részén is a heves esőzések utáni áradás okoz komoly gondot.

Gátszakadások nehezítik az árvízi védekezést Németországban. Az Elba Szász-Anhalt tartományi szakaszán két helyen is átszakadt a védmű. Több település lakosságát is kitelepítették, lezártak egy vasúti hidat, ezen a vonalon közlekednek a Berlin–Frankfurt és a Berlin–Hannover intercity vonatok is. Az Elba alsó szakaszán csak a hét második felére várják az árhullám tetőzését, de már most több helyen a megszokottnál 4-5 méterrel magasabb vízoszlop nyomja a gátakat. A folyó felső szakaszán, Drezdában már feloldották a katasztrófariadót, és csökkentették az árvízvédelmi készültség szintjét. Az árvíz 7 halálos áldozatot követelt Németországban.


Spanyolország északi részén is a heves esőzések utáni áradás okoz komoly gondot. A szokatlanul csapadékos időjárás miatt az Arga folyó településeket és termőföldet öntött el. Továbbra is árvízkészültség van Navarra tartományban. Az előrejelzések szerint azonban napokon belül megérkezik az igazi, száraz nyári idő.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!