2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Nem mindennapi pápát iktatnak kedden

2013. március 18., hétfő 20:24, frissítve: kedd 16:23

Kedden iktatják be hivatalába Ferenc pápát a Vatikánban. Buenos Airesben már nagyon készülnek az ünnepségre. A főteret feldíszítették és hatalmas kivetítőket szereltek fel. Az Argentínában élő magyar közösség szerint közvetlen, a szegényeket pártoló ember az új pápa.

A Buenos Aires-i Hungária Házban emlékeztek az 1848-49-es forradalomra az Argentínában élő magyarok. „Először van egy argentínai pápánk. Ennek nagyon örülünk mindnyájan” – fogalmazott Zombory István elnök.


A Buenos Aires-i székesegyházat szinte beterítik a pápai zászlók. Ott szolgált Bergoglio bíboros. „A szegények közé nem az autóval megy, hanem buszon vagy a földalattival, és ismerem a titkárnőjét, ő mindig arra panaszkodik, hogy mikor szól a telefon, ő emeli fel a telefont és ő válaszol direkt, vagy a leveleket ő írja kézzel. A népekhez nagyon-nagyon közel van” – nyilatkozta Jakabné Török Zsófia.  Buenos Aires főterén már készülnek Ferenc pápa beiktatására. Hatalmas kivetítőket szereltek fel a híveknek.

Egymillió hívőt várnak a Vatikánba a pápa holnapi beiktatására. A szertartáson 150 ország vezetői vesznek részt. Az új katolikus egyházfő címere és gyűrűje már elkészült.

Áder János is részt vesz Ferenc pápa keddi beiktatásán. Az államfő delegációjának tagja Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Hölvényi György egyházügyi államtitkár, továbbá elkíséri a köztársasági elnököt felesége, Herczegh Anita. Jorge Mario Bergoglio argentin bíborost múlt szerdán választotta meg a konklávé a katolikus egyház új vezetőjének.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!