2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Nem felel meg a valóságnak Martin Schulz kijelentése

2013. május 18., szombat 12:41, frissítve: vasárnap 15:28

Nem felel meg a valóságnak az Európai Parlament elnökének, Martin Schulznak az a kijelentése, miszerint Magyarországon összeírják a zsidókat – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselő.

A politikus szerint az ilyen megjegyzések csak arra jók, hogy élezzék a feszültséget a magyarországi zsidó kisebbség és a többségi társadalom között.

– Martin Schulz részéről, mondjuk úgy, hogy egy óriási tévedés, de lehet, hogy még ennél is több. Ki tudja, hogy pontosan mit akart mondani, nem tudom, milyen nyelven nyilatkozta, a lap ugyanis franciául jelenik meg. Ez egy nagyon rövid, de nagyon súlyos mondat. Igazából valamennyire szembe megy azzal, amit az itteni zsidó közösségek gondolnak, hogy itt virágzó zsidó élet van és ezt senki se ismeri el. Martin Schulz ebből a szempontból nem segít – jelentette ki Schöpflin György.

Schiffer kiállt Orbán mellett

Kiállt Orbán Viktor mellett Schiffer András. Az LMP társelnöke Martin Schultz brüsszeli lapinterjújára reagált. Schiffer András a távirati irodának azt mondta: a miniszterelnököt és a Fideszt rasszizmussal és antiszemitizmussal nem lehet vádolni. Az LMP-s politikus szerint Martin Schulz nyilatkozata hazug csúsztatásként mossa össze Magyarországot egy jobbikos képviselő korábbi botrányos megnyilvánulásával. Az LMP társelnöke azt mondta: bízik abban, hogy Martin Schulz helyre fogja igazítani szavait.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!