2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Navracsics: Támogatjuk a demokratikus Ukrajnát

2014. augusztus 21., csütörtök 13:25, frissítve: csütörtök 18:23

Az ukrán helyzetről tárgyal ma a parlament nemzetbiztonsági és külügyi bizottsága.

Tovább romlott a helyzet Kelet-Ukrajnában a külügyminiszter szerint. Navracsics Tibor a parlament nemzetbiztonsági és külügyi bizottsága ülésén azt mondta, kétszer találkozott az ukrán külügyminiszterrel, a találkozókon a kárpátaljai magyarok helyzetéről is beszéltek, amire – szavai szerint – kijevi kollégája kiemelt figyelmet fordít. A tárcavezető azt is mondta, hogy Magyarország segíti Ukrajna meghirdetett reformjait. „Én az ukrán miniszterrel személyesen két alkalommal tárgyaltam. Mindkét alakalommal biztosítottam őt, hogy Magyarország támogatja a demokratikus Ukrajnát. A szakértelmünkkel is, amennyiben tudunk és arra igény van, akkor segítjük az ukrán meghirdetett reformok sorozatát. Konkrét megállapodásunk egyelőre a közigazgatási reform végrehajtásában van, itt a külügyminiszter úr jelezte, hogy a magyar tapasztalatokra és a magyar szakemberekre is igényt tartanának a jövőben. Bízom benne, hogy hamarosan, ősszel megindulhatnak majd ezek az előkészítő munkálatok is” – közölte Navracsics Tibor.

A Hír TV helyszíni tudósítójának beszámolója szerint nem tudni, hogy napirendre kerül-e az Ukrajnába küldött állítólagos magyar tankok ügye. A hivatalos meghívó szerint az ülés témája csak az Ukrajnában történt események. Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke viszont azt mondta: mindenképpen fel fogják vetni a T–72-es harckocsik kérdését.

Mint ismert: a Hídfő.net portál még a múlt héten azt írta, hogy Magyarország feltehetően tankokat adott el Ukrajnának, ám ezt a Honvédelmi Minisztérium cáfolta. (Bővebben>>>) Oroszország a lépést azonnali közleményben ítélte el. A hírre a Külügyminisztérium is reagált: állításuk szerint csupán annyi történt, hogy a harckocsikat a honvédség egyik raktárából a másikba szállította.

Az ülés résztvevői azt ígérték. a tárgyalás után tájékoztatják a nyilvánosságot az elhangzottakról – erről a Hír Televízió későbbi adásaiban beszámol.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!