2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Navracsics: Reding kijelentése egy súlyos morális hiba

2013. április 12., péntek 21:26, frissítve: szombat 13:37

Szakmailag értékelhetetlen, morálisan pedig elfogadhatatlan Viviane Reding véleménye a magyar igazságszolgáltatásról – jelentette ki Navracsics Tibor a Hír TV Péntek8 című műsorában.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter azt mondta: az uniós biztosnak a tagállamok közötti együttműködést kellene segítenie. Ehelyett azonban megkérdőjelezte a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét, és ezzel magyarázta, hogy Írország eddig miért nem adta ki Magyarországnak a 12 évvel ezelőtt két kisgyermeket halálra gázoló Francis Tobint.

„Egy olyan biztos, akinek a feladata az lenne, hogy az igazságügyi együttműködést, a tagállamok közötti igazságügyi együttműködés minél nagyobb biztonságot, jogbiztonságot garantáljon Európa polgárainak, különösen a bűncselekmények áldozatainak, különösen egy olyan évben, amely a polgárok európai éve, és amelynek a fővédnöke éppen maga Viviane Reding, egy ilyen kijelentést tegyen, én úgy gondolom, hogy ez egy nagyon súlyos morális hiba” – fogalmazott Navracsics Tibor tárcavezető a Péntek8-ban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!