2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Navracsics: Nem volt elég fontos a média szabadsága

2014. október 6., hétfő 11:10, frissítve: hétfő 18:24

Nem volt elég fontos a média szabadsága és sokszínűsége a magyar kormánynak, többek között ennek köszönhető a reklámadó és a médiatörvény. Navracsics Tibor ezt írásban közölte az Európai Parlament oktatási bizottságával. A volt külügyminiszter válaszait ma bírálják el.

Navracsics Tibornak hat írásbeli kérdésre kellett válaszolni, miután első körben nem szerezte meg a szükséges támogatást az Európai Parlamentben. Az írásban jelezte, nem mindig értett egyet a magyar kormány döntéseivel, az egyéni indítványként beterjesztett jogszabálytervezetek több ponton nem tükrözték az ő álláspontját. A legsarkosabb véleményt a Liberálisok felvetésére adta: elismerte, hogy a magyar kormány a média szabályozásakor nem tekintette elég jelentős szempontnak a média szabadságát és sokszínűségét, a többi közt a reklámadó bevezetése idején. Ugyanakkor Navracsics Tibor megismételte, hogy hasonló reklámadó több európai országban létezik.

Szintén a média- és igazságügyi átalakítások miatt kérte Navracsics Tibortól az euroszkeptikusok frakciója, hogy határolódjon el a magyar kormánytól és Orbán Viktortól, a reformok ugyanis ellentétesek voltak az EU alapjogi kartájával. A kijelölt biztos viszont emlékeztetett, hogy épp ő koordinálta a módosításokat, amit azóta az Európai Bizottság és az Európa Tanács is elfogadott.


Az Európai Parlament oktatási és kulturális bizottsága hétfő délután zárt ülésen, Navracsics Tibor meghallgatása nélkül dönt a jelölt támogatásáról. Vétójoguk nincs, mert csak a parlament szavazhatja le Jeanc Claude Juncker jelöltjeit.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!