2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Poltikai hobbista 18:00

Napos csibéket, kacsákat és vetőmagcsomagot kaptak a rászorulók

2013. május 20., hétfő 19:10, frissítve: csütörtök 18:50

Idén 7500 hátrányos helyzetű család csatlakozott a Minden Gyerek Lakjon Jól! programhoz – nekik ma kezdték el kiosztani az alapítvány munkatársai a csomagokat. A napos csibék és kacsák mellett vetőmagcsomagot is kaptak a rászorulók. A 2011-ben induló programban már összesen 35 ezer család vesz részt.

Idén a Nógrád megyei Szuhán kezdte meg a kisállatosztást a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány. A hátrányos helyzetű családok 40 napos csibét és a felnevelésükhöz elegendő takarmányt vihettek haza. A támogatásban továbbra is az 5000 fő alatti települések vehetnek részt, és olyan családok kaphatnak segítséget, ahol az egy főre jutó havi jövedelem kevesebb mint 28 ezer forint.


Ebben az évben 83 új önkormányzat és 7500 család jelentkezett a programba. Az új belépők a mini háztáji mellett egész évre elegendő zöldséget biztosító vetőmagcsomagot is kapnak. De ezt a tavaly és tavalyelőtt csatlakozóknak is kiosztották már áprilisban. Így összesen 35 ezer rászoruló családon tud segíteni az alapítvány. „Talpra tudtak állni az emberek. Első évben 81 százalékos volt a sikerünk, a második évben 80 százalék, ami azt jelenti, hogy ennyi fenntartható kisállat maradt februárra. Az emberek visszanyerték az önbizalmukat, újra kezdtek dolgozni” – monda Hegedűs Zsuzsa, a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány elnöke.

A Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány tervei szerint július végéig fejezhetik be a kisállatosztást.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!