2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napi aktuális 05:00

MSZP: Sem Vajtónak, sem Gyurcsánynak nincs szerepe a Laborc–Portik-ügyben

2013. május 7., kedd 22:15, frissítve: szerda 11:49

Nem tartja indokoltnak Gyurcsány Ferenc meghallgatását a Laborc–Portik-ügyben a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke. Molnár Zsolt szerint a találkozókat szervező Vajtó Lajos szerepe is egyértelmű: csak közvetítő volt. Az MSZP-s kötődésű Vajtó mindkét találkozón részt vett, korábban bizottsági meghallgatásán ennek ellenére azt állította, hogy csak egyszer ült le a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója az alvilági Portik Tamással. A beszélgetésekről készült megtisztított hangfelvételt holnap hallgatja meg a parlamenti testület.

Vajtó Lajost tavaly októberben hallgatta meg zárt ülésén a Nemzetbiztonsági Bizottság. A Nemzeti Lóverseny Kft. volt vezetője csak a testület zárt ülésén válaszolt a kérdésekre. A titkosítás alól azóta feloldott jegyzőkönyvek szerint azt állította, hogy 2007-ben Portik Tamás vette fel vele a kapcsolatot. Az olajügyekből ismert vállalkozó meglátta őt egy Váci utcai étterem teraszán, odament, és azt mondta, hogy szeretne vele beszélni. Vajtó Szilvásy György szocialista titokminisztert kereste meg azzal, hogy Portik információkat akar átadni a rendőrségi korrupcióról. Vajtó Lajos Laborc Sándorhoz hasonlóan arról beszélt, hogy Portik csak egyszer találkozott az NBH főigazgatójával.

A Nemzetbiztonsági Bizottság azóta két Laborc–Portik-találkozó jegyzőkönyvének titkosságát oldotta fel. Vajtó mindkettőn jelen volt. „Folyamatban lévő ügyről van szó, tehát nem kívánok semmilyen nyilatkozatot tenni” – mondta a Hír Televízió megkeresésére Vajtó Lajos.

A nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke szerint nem kell vizsgálni az MSZP-körökhöz köthető Vajtó Lajos szerepét az ügyben. „Technikai segítséget nyújtott a felvetés kezelésben, a találkozó létrejöttében, én semmilyen más szerepet nem látok Vajtó úr részéről” – közölte Molnár Zsolt. Hozzátette: szerinte a szocialista kormány miniszterelnökét, Gyurcsány Ferencet sem kell meghallgatnia a testületnek. „Gyurcsány Ferencet nem tudom összefüggésbe hozni az üggyel” – nyilatkozta.

A két találkozón készült, úgynevezett megtisztított hangfelvételt szerdán hallgathatja meg a nemzetbiztonsági bizottság.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!