2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Hazahúzó 01:00

MSZP-kifizetőhelyek: Harangozó 3 millióval távozott

,

2014. szeptember 25., csütörtök 15:23, frissítve: csütörtök 18:43

Az MSZP Jókai utcai székházában a 4. emeleti pártigazgatói irodában volt a szocialisták egyik illegális kifizetőhelye – állítja a párthoz közelálló Egyenlítő blog volt főszerkesztője. Velez Árpád, korábbi pártigazgató tagad és perrel fenyegetőzik.

A szocialista kifizetőhelyek leírásával folytatja blogját Németh Gábor, az MSZP-hez közelálló Egyenlítő blog volt főszerkesztője. Németh azt írja, az első MSZP-kifizetőhely a Jókai utcai székház 4. emeletén, a pártigazgatói irodában van. Azt állítja, egy páncélszekrényben őrzik ott a pénzt, és nemcsak ő, de kollégái is többször szemtanúi voltak kifizetéseknek. A pénz forrása, de célja is mindig ismeretlen volt. Németh azt írja: egy esetben például Harangozó Gábor távozott az irodából hárommillió forinttal. Az Egyenlítő blog volt főszerkesztője megjegyzi: a szocialista székház negyedik, ötödik emeletén a pártigazgatói irodát és a felette lévő elnökségi tárgyalót is különleges szerkezet védi a lehallgatástól.

Szabadulása után egyébként Célpont című műsorunkban Zuschlag János volt szocialista politikus is az MSZP-s feketekasszáról beszélt. Azt mondta: a régi pártszékházban volt egy páncélszekrény, amelyből a pénz származott, a kifizetéseket pedig egy kockás füzetben vezették.

Kizárólag bizonyítható történeteket ír le, ezért nem tart attól, hogy a szocialisták jogi úton próbálnak meg elégtételt venni rajta – nyilatkozta a Hír Televíziónak Németh Gábor, az Egyenlítő blog volt főszerkesztője.

– Elképzelhetőnek tartom, hogy ebben az ügyben is lesz olyan hatósági megkeresés, mint ahogyan az ügyészségen kihallgattak a Simon-ügyben, de ezt azért nem látom problémásnak, mert ezen a blogon csak és kizárólag olyan történeteket jelentetünk meg, amit jogásszal egyeztettünk és 100 százalékig bizonyítható – nyilatkozta Németh Gábor a Hír TV-nek.

Beperlik Németh Gábort

Perrel fenyeget és tagad a szocialisták volt pártigazgatója. Velez Árpád a Hír TV-nek azt mondta, valótlanság, hogy az irodájában működött volna az MSZP feketekasszája. A volt pártigazgató Harangozó Gáborral együtt beperli Németh Gábort.

– Tényleg az ön irodájában volt a párt feketekasszája, mint ahogy azt Németh Gábor állítja?
– Hülyeségekkel nem szeretnék foglalkozni. Köszönöm szépen.
– És az sem igaz, hogy Harangozó úr onnan vett ki 3 millió forintot Németh Gábornak a jelenlétében?
– Mese… Németh Gábornak a mesedélutánjával nem szeretnék foglalkozni, köszönöm.
– És terveznek valami jogi lépést Németh Gábor ellen?
– Több alkalommal tettünk rágalmazás miatt feljelentést, és Harangozó Gábor a mai napon feljelentést tett ugyanebben az ügyben.
– Tehát akkor nincs ilyen feketekassza?
– Nincs. Köszönöm – mondta a Hír TV-nek az MSZP volt pártigazgatója.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!