2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napindító 07:30

MSZP: Falus jelölésével oda a főváros

2014. augusztus 7., csütörtök 10:50, frissítve: szombat 08:24

Falus Ferenc jelölése és a koordinált indulásban való megállapodás leginkább az Együtt–PM diktátumának köszönhető – mondta az MSZP budapesti központi pártszervezetének elnöke Magyarország élőben című műsorunkban.

Havas Szófia a tárgyalási folyamatot inkorrektnek nevezte, Falus Ferencet pedig esélytelennek tartja az önkormányzati választáson.

– Nem dolgozott önkormányzatban, nem volt részese semmilyen hasonló munkának vagy önkormányzati tevékenységnek, ebből következően egy gyakorlott, igen rutinos és igen jól kommunikáló Tarlós Istvánnal szemben, úgy gondolom, hogy eleve bukásra van ítélve. Ezért tartom rendkívül súlyos dolognak ezt, mert úgy tűnik, hogy a koalíciós partner már eleve lemondott Budapestről – vélekedett Havas Szófia.

Azzal, hogy az MSZP megkérdőjelezi Falus Ferenc alkalmasságát a főpolgármesteri posztra, Tarlós István ismételt győzelmét segíti elő – így reagált az Együtt–PM társelnöke Havas Szófia kijelentésére Magyarország élőben című műsorunkban. Juhász Péter leszögezte: azért ragaszkodtak a koordinált induláshoz, mert önálló politikai programot szeretnének megvalósítani a jövőben.

– Hétfőn megszületett egy végleges megállapodástervezet. Ezt a három párt elfogadta, már csak az MSZP jóváhagyására várunk. Ez a helyzet, ezen már nincs mit változtatni. Hat hétig gyűrtük egymást, ez a végleges, ettől nincs tovább. Az a kérdés, hogy el tudunk-e kezdeni dolgozni, és győzelem okán dolgozunk és Havas Szófia, vagy az MSZP más politikusa nem Tarlós István mellett kampányolnak a Hír TV-ben, hanem beállnak normálisan az együttműködésbe, vagy pedig mennek külön úton. Azt gondolom, hogy a választók meg fogják ítélni ezt a magatartást – fogalmazott Juhász Péter.

Antidemokratikus és náci eszméket támogató országnak nevezte az áprilisi választás után Magyarországot Falus Ferenc. Az ellenzék főpolgármester-jelöltje a 168 órában megjelent, választókat elmarasztaló elemzésében lényegében kollektíven hibáztatta azokat, akik nem az általa demokratikusnak tartott ellenzéket támogatta. Falus egyébként most is kiáll véleménye mellett, elemzése még a Facebook oldalán is elérhető.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!