2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Moyes állása is múlhat a mai BL-meccsen

,

2014. március 19., szerda 15:34, frissítve: csütörtök 10:54

Ma este Dortmund – Zenyit és Manchester United – Olimpiakosz mérkőzéssel zárul a labdarúgó-Bajnokok Ligája nyolcaddöntője. A németek már a negyeddöntőben érezhetik magukat, de az angoloknak kétgólos hátrányt kell ledolgozniuk Megyeri Balázs csapata ellen.

A Manchester United nehéz helyzetben várja a Megyeri Balázst is soraiban tudó görög Olimpiakosz elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját. A United 2-0-ra kapott ki Pireuszban, ráadásul a hétvégén a bajnokságban a Liverpool 3-0-ra verte a manchesterieket hazai pályán, míg a görögök bajnoki címet ünnepelhettek. A vereség után felerősödtek a David Moyes menesztését követelő hangok, de a menedzser csak a BL-meccsre koncentrál. „A szurkolók buzdítása az Old Traffordon fenomenális. Itt az ideje, hogy visszaadjunk valamit a szurkolóknak, mivel egész szezonban fantasztikusan biztattak. Ha csapatként tökéletesen működünk együtt, akkor megfordíthatjuk a párharcot. Emlékezetes estét szeretnénk az Old Traffordba varázsolni” – mondta Moyes.

A másik mai párharc már az első meccsen eldőlt, a Dortmund 4-2-es szentpétervári sikere után fogadja a Zenyitet. A tavalyi BL-döntős mestere szerint a németek már teljesítették a céljukat. „A szezon előtt átgondoltuk, mire lehetünk képesek idén a Bajnokok Ligájában. Elsősorban túl akartuk élni a csoportkört, vagyis ami azután jön, már ajándék nekünk. Bármelyik szakaszban is esünk ki, már nem lesz katasztrófa” – mondta Jürgen Klopp, a dortmundiak mestere.

A mai továbbjutókkal teljes lesz a BL-negyeddöntő mezőnye, a sorsolást pénteken tartják.

Továbbjutók: a kékek és a királyi gárda

A Chelsea és a Real Madrid bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Az angolok hazai pályán 2-0-ra verték a török Galatasarayt, a Real pedig 3-1-re nyert a vendég Schalke ellen. A Chelsea 3-1-es, a Madrid 9-2-es összesítéssel jutott tovább. Rajtuk kívül a Barcelona, az Atlético Madrid, a PSG és a Bayern München jutott be a legjobb nyolc közé.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!