2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Most fellélegezhetnek, de ismét jön a tél

2013. március 22., péntek 22:14, frissítve: szombat 13:34

Már csak néhány helyen kell helyreállítani az áramszolgáltatást Szabolcsban. Az E.ON azt ígéri, hogy legkésőbb szombat reggelre mindenhol kijavítják a hibát a szakemberek. Nem sokkal 22 óra előtt a honvédség egyik lánctalpasa is bekapcsolódott a kárelhárításba, a kidőlt villanyoszlopok pótlására újakat szállítanak az érintett területekre.

Délelőtt 17 ezren voltak áram nélkül a szélvihar miatt Északkelet-Magyarországon. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében néhol 90 kilométer per órás széllökések voltak.

Aggregátorral termelték az áramot a nyírturai általános iskolában. Az áramszünet miatt sok szülő nem engedte el reggel a gyerekét. A településen is leszakította a vezetékeket a viharos szél. A helyiek a fagyasztóban lévő húsokat féltik. Sok család fűteni sem tudott, mert áram nélkül a cirkó sem működik. A közúti táblát is majdnem letépte a szél. A vihar szinte ugyanazokban a járásokban pusztított, mint a múlt héten.

Kótajon például öt napig nem volt áram, hétfőn állt helyre a szolgáltatás. Péntek reggel ismét hasonló gondokra ébredtek a helyiek. Itt fél 7-kor ment el az áram, és még délután 3-kor sem volt. A boltokban a helyiek szerint már gyertyát sem lehet kapni. Délben még 29 településen dolgoztak az E.ON munkatársai.

A legtöbb helyen a leszakadt vezetékeket javították, de volt, ahol a trafók rongálódtak meg. Darukkal mentek ki a szántóföldre. A károk helyreállításában a hadsereg és a rendőrség is segített.

A meteorológus azt mondja: az évszakhoz képest hideg időjárást a Grönland felől érkező levegő okozza. „Ez a hónap végéig megmarad, április elejétől kezd valahogy átrendeződni Európa légtere. Ami biztos, hogy a hónap végéig az átlagosnál hidegebb lesz. A jövő hét elején ismét lesz havazás, néhol hófúvás is” – mondta Reisz András meteorológus. A hétvégén az előrejelzések szerint éjszakánként akár mínusz 10 fok is lehet.


Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!