2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Moziklip

Következik:

Híradó 15:00

Módosulhat a törvény, hogy megérje trafikot nyitni

2013. február 18., hétfő 07:22, frissítve: hétfő 18:57

Alkoholt, kávét, üdítőt és újságot is árulhatnak majd a trafikok, ha az Országgyűlés hétfőn megszavazza a törvény módosítását.

A termékkör bővítését a nemzeti fejlesztési miniszter kezdeményezte, hogy a koncessziós díjak és a fix áras dohányáruk mellett megérje trafikot nyitni. A javaslat alapján a nemzeti dohányboltok a tervezettnél korábban, már májusban megkezdhetnék a működést. A jogszabályt tavaly decemberben egyszer már módosították, akkor a törvényben a lottó és a sorsjegy árusítását engedélyezték az üzleteknek.

A nemzeti dohányboltok és a trafikrendszer hosszú távú működését biztosítja a trafikok termékbővítése –  Lázár János szerint. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Magyar Távirati Irodának azt mondta: a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezetője, Gyulay Zsolt kereste meg a Miniszterelnökséget azzal a kéréssel, hogy bővítsék a forgalmazható termékek körét, mert enélkül nem tudják fenntartani a kisboltok magukat. Lázár János megismételte, a trafiktörvény legfontosabb célja, hogy a fiatalkorúak ne juthassanak cigarettához. Az államtitkár kiemelte azt is, hogy a kormány reményei szerint a trafikrendszer új munkahelyeket is teremt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!