2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Milan–Barca rangadó lesz ma a BL-ben

2013. október 22., kedd 12:36, frissítve: szerda 15:36

A rangadók és a magyarok napja a keddi a labdarúgó-Bajnokok Ligájában. A Milan és a Barcelona összecsapása igazi slágermérkőzés, a német-angol rivalizálás pedig két mérkőzésen is látható lesz: az Arsenal a Dortmundot látja vendégül, a Chelsea pedig a Schalke otthonába látogat. Ez utóbbin a németeknél várhatóan kezdő lesz Szalai Ádám.

A brazil Kaká sérüléséből felépülve már együtt edzett a társakkal Milánóban. A Real Madridtól visszavásárolt támadó ma este öltheti ismét magára az AC Milan mezét Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Szükségük is lesz a piros-feketéknek a brazilra, hiszen Balotelli sérülése miatt várhatóan nem játszhat a Barcelona ellen, a katalánoknál ugyanakkor várhatóan visszatér Lionel Messi. A két csapat a legutóbbi kiírásban a nyolcaddöntőben találkozott, azt megelőzően pedig szintén azonos csoportban szerepeltek.

„Ez már a hetedik alkalom lesz, hogy a Barcelonával találkozunk. Úgy látszik, ez már az utóbbi években hagyománnyá vált. Annyi biztos, hogy jó mérkőzés és nagyszerű este lesz mindkét csapat számára. Nekünk nagyon fontos, hogy megszerezzük a három pontot, így nagyot lépnénk a továbbjutás felé” – mondta Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője.

A Schalke–Chelsea mérkőzésnek több szempontból is van magyar érdekeltsége: az E csoport rangadóján Kassai Viktor fújja majd a sípot, s a gelsenkirchenieknél elsősorban Szalai Ádámtól várják a gólokat. A Schalkénál sok a sérült Klaas-Jan Huntelaar mellett az alapcsapatból Höger és Farfán sem bevethető, Kevin-Prince Boateng azonban lehet, hogy vállalja a játékot. A németek ezzel együtt győzni szeretnének.

„Nehéz ellenfél vár ránk, de edzőként soha nem úgy megyek neki egy mérkőzésnek, hogy döntetlent akarok játszani. Ha a játék képe olyan, hogy a döntetlennel is elégedettnek kell lennünk, akkor természetesen annak is tudok örülni, ugyanakkor ezt a találkozót is úgy kezdjük, hogy győzni akarunk” – fogalmazott Jans Keller, a Schalke trénere.

A keddi játéknap másik német-angol összecsapásán a jól kezdő Arsenal a tavalyi finalista Dortmundot fogadja. Arsene Wenger együttese egy újabb sikerrel kényelmes pozícióba kerülne a továbbjutást illetően. A londoniak esélyeit növeli, hogy Jürgen Klopp, a Dortmund trénere eltiltás miatt nem ülhet le a kispadra az esti mérkőzésen.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!