2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Az olasz futball magyar mesterei

Következik:

Európai Híradó 04:00

Mesterházy: Továbbra is tandíjpárti az MSZP

2012. december 12., szerda 18:55, frissítve: péntek 07:20

Továbbra is tandíjpárti az MSZP, csak a szocialisták másféle módszert alkalmaznának, mint az Orbán-kormány – mondta a párt elnöke.

Mesterházy Attila bejelentette, hogy az MSZP kormányra kerülése esetén eltörli a hallgatói szerződések rendszerét, és vállalja, hogy 2014 szeptemberében minden diák ingyenesen kezdheti meg tanulmányait a felsőoktatásban. A pártelnök a Hír Televízió kérdésére ugyanakkor elismerte, hogy az első tanév után tandíjat fizettetnének, mert szerintük a felsőoktatás finanszírozásában egyéni felelősséget is kell vállalniuk a hallgatóknak. Mentességet csak a legjobban teljesítők és a szociálisan rászorulók élveznének a szocialisták tervei szerint.

– A szocialista párt azt mondja, hogy lesz Magyarországon a felsőoktatásban tandíj, csak egy igazságosabb módszerrel. Nevezetesen úgy, hogy az első év után a hallgatóknak a teljesítménye és a szociális helyzete alapján döntjük azt el, hogy kinek milyen tandíjat, vagy egyáltalán kell-e tandíjat fizetnie – jelentette ki Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!