2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Mesterházy menekül

2014. március 8., szombat 19:40, frissítve: vasárnap 12:19

Hazudik Zuschlag János a szocialisták szerint, amikor azt állítja, hogy 50 millió forintot adtak neki egy MSZMP feliratú széfből, hogy 2006-ban ne induljon a választáson. Az MSZP szövetségese, az Együtt–PM szerint pedig egyenesen a Fidesz fizetett azért Zuschlagnak, hogy megjelenjen a választási kampányban. A nagyobbik kormánypárt visszautasítja a vádakat és a Fidesz továbbra is magyarázatot vár az MSZP-től a Zuschlag-ügyben.

Egy szót sem szólt Mesterházy Attila a Zuschlag-ügyről a szocialisták nőnapi ünnepségére érkezve. A rá várakozó újságírók kérdései elől gyorsan bemenekült inkább a pártházba. Mesterházy pénteken is csak annyit reagált, hogy egy szó sem igaz a Zuschlag-interjúból, amelyben az MSZP börtönviselt képviselője azt állította, 50 millió forintot kapott az MSZP titkos széfjéből egy nejlonszatyorban azért, hogy ne induljon 2006-ban a választáson. A szocialisták fővárosi frakcióvezetője viszont megjegyezte, hogy szerinte egykori párttársuk a kormánypártok megrendelésére hazudik.

Zuschlag Jánosnak milyen érdekében állt volna – azon kívül hogyha nem kap ezért súlyos milliókat –, mint hogy most, a választási kampány kellős közepén egy ilyen blődséggel álljon elő?
– Azért, mert ő került börtönbe.
– Nyilvánvalóan. Hogyha ezt önnel tenné valaki, akkor ön is azt mondaná, hogy ez szemenszedett hazugság. Köszönöm szépen.
– De az MSZP levette róla a kezét, azért került börtönbe Zuschlag János.
– Zuschlag János azért került a börtönbe, mert valamilyen szabálytalanságot követett el.
-– Ő azt állítja, nem egyedül tette.
– És nem is egyedül állt a bíróság előtt. Mindazok feleltek, akik ebben közreműködtek – nyilatkozta Horváth Csaba fővárosi frakcióvezető.

A pártelnököt a nőnapi ünnepség után sem lehetett megkérdezni arról, hogy létezik-e még az MSZP feketekasszája, amiről Zuschlag azt állította, hogy annak idején onnan vettek ki pénzt a fű alatti támogatásokra, zűrös ügyek elintézésére, a pártelnök költségeire és kampányokra. De hallgat az MSZP választmányi elnöke is, Botka László egy szegedi gasztronómiai fesztiválon semmilyen kérdésre nem volt hajlandó válaszolni a Zuschlag-ügyben.

– Mi a véleménye Zuschlag 50 milliójáról?
– Köszönöm szépen, nagyon kellemes napot kívánok maguknak is. – válaszolt Botka László választmányi elnök.
– Ön látta azt a széfet az MSZP-székházban?
– Köszönöm szépen, nagyon kellemes szombatot kívánok önöknek is, a hölgyeknek meg ugyanilyen kellemes nőnapot.
– Kockás füzetről esetleg hallott-e?
– … (hallgatás)

Gyurcsány Ferenc is hasonló stílusban hárította el a Hír Televízió kérdéseit még péntek este. Egykori beosztottja pedig – aki a pályázati pénzek elsikkasztása idején a Gyurcsány-féle sportminisztériumban dolgozott – most azt mondja, Zuschlagot a Fidesz vette rá a hazugságra. Bár az Együtt–PM társelnöke, Szigetvári Viktor 2010 előtt az MSZP két kampányában is részt vett, azt állítja, ő soha nem látta azt a titkos széfet, amelyről Zuschlag nyilatkozott.

A Fidesz visszautasítja azokat a vádakat, miszerint a háttérből valójában a kormánypárt fizeti Zuschlag János vallomástételét a sajtóban. „Lassan már az lesz a helyzet, hogyha esik az eső, az is a mi hibánk lesz. Azt tisztázzuk, hogy a Zuschlag-ügy, az a szocialisták ügye. Zuschlagot az MSZP-ből vitték börtönbe. Ez az új ügy minden egyes szereplőjével együtt a szocialisták ügye. Zuschlag János az MSZP politikusa volt, akit a szocialisták juttattak egyébként minden pozícióba” – közölte a Fidesz-szóvivő. Zsigó Róbert hozzátette: az MSZP nem menekülhet ennek az ügynek a magyarázata elől.

Kocsis: Gátlástalanul hazudik a baloldal

Gátlástalanul hazudik a baloldal, ha menekülni kell – így reagált Kocsis Máté a Hír Televízió P8 című műsorában arra, hogy az MSZP tagadja Zuschlag János vádjait. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint megdöbbentő, hogy újabb és újabb ügyekben kényszerülnek magyarázkodásra a szocialisták. A politikus azt mondta: az MSZP a 2002-2010 közötti időszak örökségét nyögi a mai napig, és látható, hogy több év sem elegendő a szocialistáknak arra, hogy megtisztuljanak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!