2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Menesztették Pintér Attilát, három meccsig Dárdai Pál a kapitány

2014. szeptember 18., csütörtök 10:26, frissítve: csütörtök 17:35

Menesztette Pintér Attilát a válogatott éléről az MLSZ – a döntést Csányi Sándor elnök jelentette be. A következő három tétmérkőzésen Dárdai Pál irányítja a nemzeti tizenegyet.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége kedden hallgatta meg a szövetségi kapitány beszámolóját az észak-írek elleni felkészülési időszakról és a 2-1-re elveszített Európa-bajnoki selejtező mérkőzésről. Pintér Attilát tavaly decemberben nevezték ki, irányításával öt mérkőzést – két győzelem és két vereség mellett egy döntetlent játszott a csapat.

– Pintér Attila távozik a válogatott éléről, és természetesen ha nyolc hónap után távozik valaki, akkor legalább akkora a kinevező, az őt választónak a felelőssége, hogy egy ilyen helyzet alakult ki. Tehát a magunk részéről, a Magyar Labdarúgó Szövetség részéről mi magunk is felelősek vagyunk azért a helyzetért, hogy itt az Eb-selejtező első mérkőzése után úgy ítéljük meg, hogy váltásra van szükség – mondta Csányi Sándor.

A korábbi 61-szeres válogatott játékos Dárdai Pál idáig a német Hertha utánpótláscsapatainál dolgozott. Családi és szakmai okokra hivatkozva csak a válogatott következő három mérkőzését vállalta el, utána új kapitányt nevez ki a szövetség. A nemzeti csapat október 11-én Romániában játszik, három nappal később a Feröer-szigeteken lép pályára, majd november 14-én fogadja a finn csapatot Eb-selejtezőn.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!