2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az elveszett király

Következik:

Napi aktuális 04:00

Megtalálták az eltűnt gép mentőcsónakját?

2014. március 10., hétfő 10:25, frissítve: hétfő 21:30

Elképzelhető, hogy megtalálták a két napja eltűnt malajziai repülőgép mentőcsónakját, írja egy internetes lap. A vietnami rendőrség egyik pilótája ugyanis egy narancssárga tárgyat észlelt a Dél-kínai-tengernek azon a részén, ahol eltűnt az utasszállító. A vietnami katasztrófavédelem helikoptereket vezényelt a helyszínre. A maláj légiközlekedési hatóság vezetője korábban cáfolta azt a hírt, hogy megtalálták a vízben az eltűnt repülő egyik ajtaját. A gép fedélzetén a személyzettel együtt 239-en utaztak. A hatóságok nem zárják ki, hogy terroristák térítették el a gépet.

A Dél-kínai-tenger térképén mutatta a Fülöp-szigeteki haderő szóvivője, hogy épp hol keresik az eltűnt maláj utasszállító roncsait. A délkelet-ázsiai szigetállam csak egyike annak a kilenc országnak, amelyek részt vesznek a Malajzia Airlines rejtélyes körülmények között eltűnt járatának keresésében. Összesen 40 hajó és 34 repülő pásztázza a Dél-kínai-tengert a roncsok után kutatva, eddig eredménytelenül. A maláj légi közlekedési hatóság vezetője cáfolta azt a hírt, miszerint a vietnami hatóságok megtalálták a repülő egyik darabját. „Sajnálatos módon, hölgyeim és uraim, nem találtunk semmit, ami egy repülő roncsaira hasonlított volna, de folytatjuk a kutatást” – mondta Azharuddin Abdul Rahman.

A maláj hatóságok számára továbbra is rejtély, mi okozhatta a Boeing 777-es eltűnését, a pilóták ugyanis nem adtak le vészjelzést, és a térségben akkor vihar sem volt. A személyzettel együtt 239 embert, többségben kínai utasokat szállító gép Kuala Lumpurból Pekingbe tartott, amikor helyi idő szerint szombat hajnalban megszakadt vele a kapcsolat. Nem zárják ki annak a lehetőségét sem, hogy terroristák térítették el a gépet, két utas ugyanis lopott osztrák és olasz útlevéllel váltott jegyet. A terrorgyanú miatt az amerikai szövetségi nyomozóhatóság is vizsgálja a történteket. „Továbbra is csak találgatunk. A miniszterelnök zavarosnak nevezte az esetet, és mi is csak azt tudjuk mondani, tanácstalanok vagyunk azzal kapcsolatban, hogy mi történt azon a napon” – fogalmazott a maláj légi közlekedési hatóság vezetője.

A Malajzia Airlines naponta 37 ezer utast szállít, és eddig Ázsia egyik legbiztonságosabb légitársaságának számított. A baleset miatt 18 százalékot veszítettek értékükből a vállalat részvényei.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!