2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Megtalálták a lezuhant utasszállító farokrészét

2015. január 7., szerda 10:38, frissítve: péntek 09:50

Megtalálták az egy hete lezuhant indonéz repülő farokrészét, amelyben a repülési adatokat és eseményeket rögzítő fekete dobozok lehetnek. Az indonéz hatóságok abban bíznak, az időjárás javul és folytathatják a roncsok, illetve holttestek kiemelését a tengerből. Az Air Asia Szingapúrba tartó járata 162 emberrel a fedélzetén december 28-án zuhant le. A szakemberek szerint a repülőszerencsétlenséget a szélsőséges időjárás okozhatta.

Az Air Asia járatán utazók közül eddig 39 ember holttestét találták meg a hatóságok. A az egyik surabayai kórházban próbálják meg azonosítani őket az indonéz és külföldi törvényszéki szakértők. Eddig 16 áldozatot tudtak megnevezni. A surabayai kórházban egy családi információs központot is felállítottak. Az önkormányzat pszichiátereket küldött a helyszínre, hogy segítséget nyújtsanak a családoknak.

Közben a Borneó szigeteknél a keresés folytatódhat az eltűnt gép roncsai után, mivel az előrejelzések szerint nyugodt idő várható. A nemzetközi kereső csapat 10 napja kutatja a tengert, a roncsok és a holttestek megtalálását azonban nehezítik a magas hullámok és az erős szél. A javuló időjárás miatt a csapat újabb eredményeket ért el a kutatásban. „Megtaláltuk a gép farkát, ami a fő célpontunk volt ma. A farkat megtaláltuk és meghatároztuk a pozícióját is a keresési zónában” – közölte Fransiskus Bambang Soelistyo, az Indonéz Kutatási és Mentési Szolgálat vezetője.

A hatóságok abban bíznak, hogy ha sikerül kiemelni az újabb megtalált roncsdarabot, meglesz a repülő fekete doboza is és így kiderülhet, hogy pontosan mi történt a 162 emberrel a fedélzetén lezuhant járattal.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!