2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Mégsem az eltűnt malajziai repülő roncsait találták meg

2014. március 13., csütörtök 10:22, frissítve: péntek 11:45

A korábbi hírekkel ellentétben mégsem az eltűnt malajziai repülő roncsait találták meg a dél-kínai tengeren. A Malaysia Airlines járatának hat napja veszett nyoma. A legújabb hírek szerint négy órán át repülhetett, miután eltűnt a radarokról.

Egyelőre csak annyit lehet biztosan tudni, hogy a járat helyi idő szerint szombat hajnalban szállt fel Kuala Lumpurból, és Pekingbe tartott. A felszállás után egy órával vált elérhetetlenné a radarok számára, Malajzia és Vietnám között, valószínűleg a dél-kínai tenger felett.

Bár a tenger felszínén már több alkalommal észleltek olyan tárgyakat, amelyeket a gép roncsainak hittek, ezek a jelzések eddig tévedésnek bizonyultak. Kína például közölte, hogy nem a repülőgép roncsai azok az úszó tárgyak, amelyeket műholdfelvételeken észleltek Vietnam déli csücske közelében. A gépet annak ellenére sem találják, hogy a keresés körzetét már többször kiterjesztették.

A sikertelen kutatóakciók láttán már a kínai kormányfő is türelmetlenségének adott hangot. „239 ember van az eltűnt repülőgépen, közülük 154 kínai honfitársunk. Az ő családjaik és barátjaik nagyon aggódnak. A kínai kormány és a kínai emberek is aggódnak, és türelmetlenül várjuk a híreket” – mondta Li Ko-Csiang.


A legújabb elmélet szerint a gép még négy órán át repült, miután elveszítette kapcsolatát a földi irányítókkal. A The Wall Street Journal által idézett dokumentum kérdéseket vet fel azt illetően, miért repült volna a gép kapcsolat nélkül, és egyáltalán irányította-e valaki ebben az időben. Amerikai terrorelhárítási tisztségviselők azt is találgatják, nem kapcsolta-e ki valaki szándékosan a válaszjeladó készüléket, hogy a gép hollétét ne tudják bemérni.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!