2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Megmenekült az NHL-szezon

2013. január 6., vasárnap 20:16, frissítve: hétfő 18:54

Elképzelhető, hogy nem törlik el az észak-amerikai profi jégkorongliga teljes szezonját. A tulajdonosok és a játékosokat képviselő szakszervezet ugyanis maratoni tárgyalást követően előzetes megállapodást kötött egymással.

Gary Bettman, az NHL képviseletében hosszas tárgyalások után egyezett meg a játékosok szakszervezetével, így hamarosan újra jégre korcsolyázhatnak Amerikában a világ legjobb jégkorongozói. „Végre megállapodtunk az új kollektív szerződés ügyében. Már csak írásba kell foglalnunk a megállapodás részleteit. Még mindig sok a tennivaló, de az alapvető kérdésekben már megegyeztünk” – nyilatkozta Gary Bettman, az NHL vezetője.


A kiszivárgott hírek szerint a liga és a játékosok közötti új megállapodás tíz évre szól, de nyolc esztendő után bármelyik fél felmondhatja. A két fél felezi a bevételt, a játékosok összbérplafonja pedig klubonként 70,2 millió dollár lesz, amely a következő idényben 64,3 millióra csökken. „Remélhetőleg néhány napon belül a szurkolók már jégkorongmérkőzéseket nézhetnek, nem pedig minket” – fogalmazott Donald Fehr, a profi játékosok szakszervezetének szóvivője.

Az NHL-idény eredetileg októberben kezdődött volna, január 14-ig minden meccset töröltek, így a tervezett mérkőzések több mint fele már elmaradt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!