2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Megfosztják doktori címétől Sós Tamást

2014. április 11., péntek 07:17, frissítve: szombat 08:27

Visszavonja Sós Tamás doktori disszertációját az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Célpont című műsorunk derítette ki, hogy az MSZP heves megyei elnöke doktori munkájának nagy része plágium.

Korábban a Célpont számolt be arról, hogy az MSZP Heves megyei elnökének 2010-ben elkészíttetett 158 oldalas dolgozata szóról szóra egyező részeket tartalmaz mások korábbi tudományos munkájával. A Hír TV oknyomozó műsora 68 olyan részt talált, amelyet Sós Tamás forrásmegjelölés nélkül, szöveghűen másolt át a saját dolgozatába.

– A kutatás maga egy rendben levő kutatás, ezen a szinten, ahol nekünk problémánk volt, az a dolgozat bevezető része, az úgynevezett szakirodalmi vagy szakmai áttekintő része, ez a kisebb része a dolgozatnak, de szeretném hangsúlyozni, hogy ez egy olyan színvonalú egyetem esetében, mint az ELTE, nem mérvadó. Teljesen mindegy, hogy ez mekkora részét teszi ki a dolgozatnak. Éppen eleget ahhoz, hogy azt mondjuk, hogy nem felel meg a mi formai elvárásainknak, ezért nem tehetünk mást, a doktori fokozatot érvénytelenítjük – közölte Fábri György, az ELTE rektorhelyettese.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!