2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Megdőlt a legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord

2013. augusztus 9., péntek 11:00, frissítve: péntek 20:13

Délutánig marad a kánikula: 39 fokig emelkedhet a hőmérséklet. A meleg miatt több vonalon csökkentett sebességgel közlekednek a vonatok, így késésekre kell számítani.

Péntek délelőtt egyébként megdőlt a legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord: Pécs Árpád-tetőn 25,1 fokot mértek, ami fél fokkal melegebb az eddigi, 1948-ban mért csúcshőmérsékletnél.

„A minimum hőmérséklet maximuma dőlt meg, az országos értelemben vett eddigi rekordot, 24,6 fokot Baján 1948-ban mérték, ezt 0,5 fokkal döntöttük meg. A Budapesti minimumrekord is megdőlt 22,3 fok volt eddig a legmelegebb reggel ezen a napon, ez 2,1 fokkal dőlt meg” – közölte Reisz András, az OMSZ meteorológusa.

A meteorológiai szolgálat továbbra is a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést tartja érvényben az ország nagy részén – két északnyugati megye kivételével ugyanis mindenhol tartósan 27 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. Az előrejelzések szerint viszont délutántól a Nyugat-Dunántúlon viharosra fordul az időjárás: Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyére ezért a várható heves zivatarok miatt is másodfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ. Az érkező hidegfronttal a szél is megerősödik. Szombaton csapadékos időjárás várható, de keleten még mindig 30 fok felett alakulhat majd a hőmérséklet.

Csütörtökön az év legmelegebb napja volt. Megdőlt az országos napi meleg-rekord. Győrben mértek 40,6 fokot, az eddigi csúcs 1992-ben volt, 38 fok, Szentendrén. A fővárosban tudósítónk ennél is melegebbet mért, 44 fokot mutatott a hőmérő a napon a Deák téren. Debrecenben a vízfogyasztás is megdőlt, a klímát áruló cégeknél pedig várólista van.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!