2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

„Megdöbbentő brutalitás és embertelenség” – elutasították a bizonyítási indítványt

2014. szeptember 18., csütörtök 12:41, frissítve: péntek 10:02

Elutasította az ároktői banda vádlottjainak bizonyítási indítványait a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla.

Az elsőrendű vádlott hazugságvizsgálatot kért maga ellen, továbbá DNS-szakértő meghallgatását indítványozta, hogy mentse az egyik fiát, Rostás Henriket. Idősebb Rostás Elemér azt állítja, hogy Rostás Henrik DNS-mintáját azért találták meg az egyik rablás helyszínén, mert fia kesztyűjét használta.

A banda idős embereket rabolt ki 2008-ban és 2009-ben, két áldozatukat halálra verték. A Fővárosi Törvényszék első fokon életfogytig tartó szabadságvesztést szabott ki három vádlottra, közülük idősebb Rostás Elemér és Rostás Henrik örökre rács mögött marad. Három másik társuk határozott idejű fegyházbüntetést kapott – ők is és az ügyész is fellebbezett. A vádhatóság képviselője a Szegedi Ítélőtáblán az elmúlt évtizedek egyik legbrutálisabb bűncselekmény-sorozatának nevezte a rablásokat perbeszédében.

„Az áldozatok egytől egyig tudatosan kiválasztott, idős, gyenge fizikumú, egészségileg leromlott állapotban lévő, teljesen kiszolgáltatott emberek voltak. Olyanok, akik az ellenállás legminimálisabb tanúsítására is képtelenek voltak. De még kirívóbbá teszi ennek a cselekménysornak a megítélését az a kifejezett és megdöbbentő brutalitás és embertelenség, ahogy ezek a cselekmények megtörténtek és lefolytatásra kerültek” – fogalmazott a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség ügyésze, Somodi János.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!