2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Megbénította a közlekedést a havazás

2014. december 27., szombat 10:18, frissítve: vasárnap 20:56

Egy napra megbénult a moszkvai közlekedés a havazás miatt. 25 centi hó esett, és a városban több kilométeres dugók alakultak ki. Akadozott a vasúti és légi közlekedés is. Fehér karácsony volt az óceán túloldalán, az Egyesült Államok több régiójában is.

Gyerekek játszanak a hóban a Vörös tér közelében. Idén először esik a hó, de most nagyon. A decemberben megszokott 25 centi most egy nap alatt leesett. Ráadásul arra számítanak, hogy vasárnap újrakezdődik a havazás.

Az ortodox Oroszországban nem most van a karácsony, hanem január 6-án lesz, de az ünnepi időszak most kezdődik, a legtöbben már szabadságon vannak. Moszkva területe ötször akkora, mint Budapest, és hatszor annyian lakják. A hóesés miatt a közlekedés megbénult, és a vasúti és légi közlekedés is akadozik.


Az ünnepi hangulathoz a hó megvolt az Egyesült Államokban is. Kaliforniában még a moszkvainál is több hó – 35 centi – esett. A havazás az ország több pontján fennakadásokat okozott, elsősorban az ünnepi légi közlekedésben. New Yorkban több száz járat késett

Nyugat-Európában is karácsony másnapján kezdődött a lehűlés. Münchenben pár centi esett, ez a felhőrendszer viszont fokozatosan egyre nagyobb és kelet felé tart.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!