2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Nincs magyarázat a horrorisztikus vonatbalesetre

2013. július 13., szombat 07:14, frissítve: szombat 12:58

Folytatódik az áldozatok keresése a francia vonatbaleset helyszínén. A roncsok közül eddig hat holttestet emeltek ki. A francia belügyminisztérium közlése szerint harmincan megsérültek, közülük nyolcan rendkívül súlyosan. A gyorsvonat eddig ismeretlen okokból siklott ki egy Párizstól 27 kilométerre fekvő település pályaudvarán.

További áldozatok után kutatnak a mentőalakulatok a kisiklott vonat roncsai közt. A sérültek mentése már befejeződött, de elképzelhető, hogy a felborult vagonok alatt vagy a vonat és a peron között újabb holttesteket találnak. A Párizsból érkező járművön összesen 370-en utaztak, a halálos áldozatok mellett sok a súlyos sérült is, többen még mindig válságos állapotban vannak. A gyorsvonat eddig ismeretlen okokból siklott ki a fővárostól 27 kilométerre lévő pályaudvaron. Szemtanúk szerint a nagy sebességgel haladó jármű az állomáson több részre szakadt, és hat kocsija is kisiklott.

„Az első harminc percben minden teljesen rendben volt. Aztán egy idő után a vonat emelkedni kezdett, aztán olyan volt, mintha sóderen mennénk, szokatlan érzés volt. Utána láttam, hogy az előttem lévő kocsi elkezd az oldalára borulni, az én kocsim ablakai pedig betörtek” –  számolt be a baleset egyik túlélője.

A francia közlekedési miniszter szerint a vonatnak a menetrend szerint nem kellett megállnia a pályaudvaron, és a megengedett 150 kilométer/órás sebességnél lassabban haladt, amikor a harmadik és negyedik vagonja kisiklott. Az érintett szakaszon egész hétvégén szünetel a közlekedés, a baleset okait továbbra is vizsgálják.

Franciaországban 1988 óta ez volt a legsúlyosabb vonatbaleset.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!