2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Még az Iszlám Állam ellen sem fognak össze Aszaddal

,

2014. szeptember 28., vasárnap 17:10, frissítve: hétfő 07:39

Nagy-Britannia a muszlim szélsőségesek elleni harcban sem hajlandó szövetségre lépni a szír elnökkel – közölte a brit kormányfő. David Cameron szerint az a brutalitás toborzott tagokat az Iszlám Államnak, amelyet Bassár el-Aszad saját népével szemben alkalmazott. Cameron államtitokra hivatkozva nem válaszolt arra, hogy brit kommandósok részt vehetnek-e túszmentő akciókban – azt viszont megerősítette, hogy az Egyesült Királyság nem küld szárazföldi csapatokat a dzsihadisták ellen.

Szélsőségesek által elfoglalt épületet bombázott az amerikai légierő Szíriában, a török határ közelében. A többségben kurdok lakta városokból már 140 ezer embert üldözött át Törökországba az Iszlám Állam. Amerika és szövetségesei a terrorszervezet iraki állásait is folyamatosan bombázzák. A légi hadjáratban az európai szövetségesek mellett arab államok is részt vesznek.

Az Egyesült Arab Emírségek első női pilótáját küldte az Iszlám Állam ellen. A szélsőségesek az elfoglalt területeken az iszlám legkonzervatívabb változatát erőltetik a lakosságra, ami jelentősen korlátozza a nők jogait. A fiatal őrnagy ezért különösen örül, hogy részt vehet a kampányban.

A brit harci gépeket szombaton vetették be először az Iszlám Állam iraki állásai ellen. A hadjáratban részt vevő európai államok kizárólag ott hajtanak végre bombázásokat, ahol a bagdadi kormány kifejezetten kéri.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!