2020. szeptember 21.,
hétfő, Máté, Mirella napja

Mazsihisz: Feldmájer Péter nem megfelelő módon képviselte a magyarországi zsidóságot

2013. május 13., hétfő 11:25, frissítve: kedd 11:31

A tervezettnél előbb váltották le a Mazsihisz elnökét. Feldmájer Péter vezetési módszereit többen is kifogásolták. Zoltai Gusztáv kétharmados többséggel maradt ügyvezető igazgató.

Feldmájer Péter a kedden zárult Zsidó Világkongresszus után több nyilvános bírálatot is kapott. Időközben kiderült, hogy a kifogások nem új keletűek, a Mazsihisz-elnök ellen már márciusban bizalmatlansági indítványt nyújtottak be. „Többen úgy gondolták, és én is úgy gondolom, hogy nem mindig megfelelő módon képviselte a magyarországi zsidóságot, és szerintem ez elég nagy gond volt. Sokszor úgy hozott döntéseket, hogy nem kérdezett meg, nem kérdezte meg a rabbikat és más embereket azzal kapcsolatban, hogy milyen stratégiát kéne meghatározni a Mazsihisz életében” – mondta Deutsch Péter, a Mazsihisz egyik küldöttje.

Az elnök visszahívásáról eredetileg a május utolsó vasárnapjára összehívott rendkívüli közgyűlésen döntöttek volna. Az elnökség azonban nem várt addig, rendes közgyűlésen kért bizalmi szavazást. Feldmájer Péter nem kapta meg az előírt többséget. Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató viszont a voksok kétharmadával marad a helyén.

A tisztújító közgyűlés időpontját harminc napon belül írják ki. A leváltott elnök újra megmérettetheti magát. Információink szerint a debreceni zsidó hitközség elnöke, Horovitz Tamás a poszt egyik esélyese, aki eddig is tagja volt a Mazsihisz vezetésének.

Forrás: Hír TV