2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Túlélve Bolíviát 03:00

Másodszor is nemet mondtak a motoros vonulóknak

2013. április 21., vasárnap 11:20, frissítve: vasárnap 12:16

A Nemzeti Érzelmű Motorosok vasárnapra meghirdetett újabb demonstrációját is megtiltotta Budapest rendőrfőkapitánya.

A BRFK eredetileg tudomásul vette a rendezvényt, de a miniszterelnök utasította a belügyminisztert, hogy ne engedélyezze azt azon a napon, amikor várhatóan ezrek emlékeznek majd a holokauszt áldozataira Budapesten, az Élet Menetén. A motorosok eredetileg Adj gázt! címmel hirdették meg a felvonulást, amelynek útvonala érintette volna a Dohány utcai zsinagógát. Az újabb demonstrációt tavaszi évadnyitóként hirdették meg, más útvonalon, a magyar föld és a devizahitelesek védelmében.

Mintegy 200 motoros érkezett a Hősök terére, ahol a motorosok egyesületének elnöke, Jeszenszky Sándor bejelentette, hogy mivel Budapest rendőrfőkapitánya megtiltotta a vonulást, így azt nem tartják meg. Orbán Viktor miniszterelnök súlyos hibát követett el és visszaélt a hatalmával, amikor utasítást adott a Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesület felvonulásának betiltására – tette hozzá Jeszenszky. Nem tartják meg a felvonulást, hanem csatlakoznak a Hősök terén bejelentett „Összefog a nemzet” nevű demonstrációhoz.

Autós blokád és városvédő futás

A devizahitelesek egyik érdekképviselete ismét autós blokádot tart a fővárosban. Emellett a hagyományos városvédő futást is megrendezik. A demonstrációt Nem adjuk a hazánk, a házunk az idegeneknek címmel hirdették meg, szervezője pedig a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke. A politikai rendezvények mellett vasárnap rendezik a hagyományos tavaszi városvédő futást, a Vivicittát is Budapesten. A futamok a Margitszigetről indulnak, az utolsó szám mezőnye délután startol, valamivel az Élet Menete kezdete előtt. A budai felső és a pesti alsó rakparton útlezárások lesznek, a futóverseny útvonalán átmenetileg a BKV-járatokat is leállítják.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!