2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Másodfokon is vesztett az UniCredit három leányvállalata

,

2014. október 21., kedd 13:00, frissítve: hétfő 11:43

Elbukta másodfokon a Magyar Cetelem Bank, a Budapest Autófinanszírozási Zrt. és a FHB Kereskedelmi Bank is az állam ellen indított devizahiteles-pert, miután mindhárom pénzintézet keresetét elutasította a bíróság.

Az FHB Ingatlanlízing és az UniCredit Bank ügyében elhalasztották a döntést – utóbbinál az elsőfokú döntés ellen a pénzintézet és a magyar állam is fellebbezett. Az UniCredit három leányvállalata pedig másodfokon is vesztett: az UniCredit Ingatlanlízing Zrt. esetében a Fővárosi Ítélőtábla elutasította a banknak azt a kérelmét is, hogy forduljon az Alkotmánybírósághoz és az Európai Unió bíróságához.

– Erre vonatkozó hatásköre a polgári bíróságnak nincs, hiszen az Alkotmánybíróság hatáskörét vonná el abban az esetben, hogyha értékelné az egyes indítványban szereplő jogszabályoknak az alaptörvénnyel való összhangját. Erre a polgári bíróságnak nincs, az Alkotmánybíróságnak van jogköre – mondta Németh László, a Fővárosi Ítélőtábla tanácselnök bírója.

Elbukta másodfokon a Magyar Cetelem Bank és a Budapest Autófinanszírozási Zrt. az állam ellen indított devizahiteles-pert, miután mindkét pénzintézet keresetét elutasította a bíróság. Elhalasztották a döntést az FHB Ingatlanlízing és az UniCredit Bank ügyében is, utóbbinál az elsőfokú döntés ellen a pénzintézet és a magyar állam is fellebbezett.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!