2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Róma - Cinecitta magyarul

Következik:

Napi aktuális 00:10

Marad a szmogriadó Budapesten

2014. november 3., hétfő 08:03, frissítve: kedd 09:31

A fővárosban egyelőre nem csökkent jelentősen a szállópor-koncentráció, ezért indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása a főpolgármesteri hivatal szerint.

A légszennyezettség a XIII., az V. és a XI. kerültben is meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, hét mérőponton pedig az egészségügyi határértéket is. A hatóságok azt javasolják, hogy a gyermekek, idősek és krónikus betegek kerüljék el a jelentős autóforgalom által érintett tereket, útszakaszokat.

– Az utóbbi napokban az egész fővárosban jellemzően tájékoztatási küszöb körüli szint alakult ki. Három mérőponton tájékoztatási küszöb fölötti értékeket mértek, a többi mérőponton is egészségügyi határérték fölött volt a légszennyezettség szintje. A mai, tehát a hétfői mérési eredmények, bár nem véglegesek, hiszen az egész napra kell átlagot számítani, de már eddig is, a délelőtt folyamán egy jelentős javulás indult el, és várható a heti előrejelzések alapján, hogy ez a légszennyezettségi állapot meg fog szűnni – tájékoztatta a Hír TV-t Molnár Zsolt, a Főpolgármesteri Hivatal környezetvédelmi szakreferense.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!