2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Marad a hőségriadó

2014. július 19., szombat 20:35, frissítve: vasárnap 08:43

14 megyében van hőségriasztás a kánikula miatt. Napközben több helyen is 33 fokot mutatott a hőmérő, az országos rekord azonban nem dőlt meg. Tavaly - ezen a napon - 5-6 fokkal melegebb volt.

Volt, aki a főtéren felállított párásító kapunál, és volt, aki a strandon vészelte át a hőséget Debrecenben. A pécsi strand is megtelt, amely jelenleg az egyetlen a városban. A másik fürdőt augusztusig műszaki okok miatt bezárták. Sokan voltak a fővárosi strandokon is – 4000-en váltottak délelőtt belépőt a Dagály fürdőbe. Még a meleg vizes medencében is ültek. A nagy hőség miatt a fővárosi strandok egy órával később zárnak. Sokan strand helyett inkább a Balatonra és a Velencei-tóra menekültek a hőség elől. Még szombaton délben is dugó volt az M7-es autópályán, annyian indultak útnak.


Az egész országban hőségriadó volt. A meteorológiai szolgálat 14 megyére is másodfokú figyelmeztetést adott ki. Szombaton Budakalászon volt a legmelegebb, 34 fok.

A Pest megyei Veresegyházon is 30 fokot mutatott a hőmérő, de péntek este itt még nagy vihar volt. Cseresznye nagyságú jég esett. Az eső pincéket öntött el, a jég pedig szétverte a zöldséget és a gyümölcsöt.

Bár a következő napokra is hőségriadót rendelt el az ÁNTSZ, a meteorológusok szerint egy-egy eső vasárnap és hétfőn is megzavarhatja majd a strandidőt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!