2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Már halálos áldozata is van

2013. június 4., kedd 11:39, frissítve: szerda 07:43

Halálos áldozata is van a törökországi kormányellenes tüntetéseknek. Több nagyvárosban is füstgránáttal és vízágyúval oszlattak a rendőrök. A török hírszerzés már a külföldi erők és a tüntetések közti lehetséges szálakat vizsgálja.

Már halálos áldozata is van a törökországi tüntetéseknek. A Szocialista Szolidaritás Platform nevű szervezet egyik tagját az egyik éjjeli kormányellenes tüntetésen ütötte el egy taxis, amely a tömegbe hajtott. Két ember állapota válságos.

A tüntetések negyedik éjjelén a tüntetők lezárták és elfoglalták a Taksim térhez vezető utat. Baloldali csoportok vörös és fekete zászlókat aggattak ki, transzparenseiken Recep Tayyip Erdogan miniszterelnököt lemondásra szólították fel. Többen kővel dobálták meg a rendőröket. A lázadók által emelt barikádokon a rendőrség füstgránátok segítségével próbált átjutni.


Nemcsak Isztambulban, Antalyában és Ankarában is füstgránáttal és vízágyúval oszlattak a rendőrök. Közben az is kitudódott: a török hírszerzés már a külföldi erők és a tüntetések közti lehetséges szálakat vizsgálja.

A demonstrációk akkor kezdődtek, amikor egy isztambuli tér tervezett átépítése ellen békés tüntetőket oszlatott a rendőrség. Az elmúlt napokban azonban az események az elmúlt évek legnagyobb kormányellenes tüntetéssorozatává váltak. A demonstrációkban csaknem 1500 ember sérült meg, és körülbelül 1700-at vettek őrizetbe. A tüntetők eddig 10 millió dolláros kárt okoztak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!