2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Maláj tragédia: felfüggesztették a légi irányítókat

2015. január 6., kedd 10:45, frissítve: péntek 09:50

Felfüggesztették állásukból azokat a légi irányítókat, akik a felszállási engedély hiánya ellenére is jóváhagyták az Indonézia felett lezuhant utasszállító indulását. Közben folytatódik a kutatás az indonéziai repülőgép-tragédia helyszínén. A jármű fekete doboza továbbra sincs meg.

Ima a levegőben az indonéziai repülőgép-baleset áldozataiért: az imámok egy keresőhelikopter fedélzetén csatlakoztak a kutatást végző szakemberekhez, akiknek munkáját már nem hátráltatja a rossz idő. A roncs egy részét már lokalizálták a keresőcsapatok, de a legfontosabb részeket továbbra sem találják.

„A második szektorban a géptörzs és más részek megtalálására koncentrálunk, különösképpen a fekete dobozéra. Az új területre irányított hajók hanglokátorral végzik a keresést” – közölte Fransiskus Bambang Soelistyo, az Indonéz Kutatási és Mentési Szolgálat vezetője.

A javuló időjárás miatt a korábbinál nagyobb területen keresik a gép maradványait a hajók és helikopterek, és az indonéz hadsereg búvárai is le tudtak merülni a tenger alá. A közlekedési minisztérium közben felfüggesztette a tragédia napján dolgozó légi irányítókat, amiért a rossz idő és a felszállási engedély hiánya ellenére is jóváhagyták a gép indulását.

Az Air Asia Indonéziából Szingapúrba tartó járata 162 emberrel a fedélzetén december 28-án zuhant le, valószínűleg a szélsőséges időjárási körülmények miatt. Eddig 37 holttestet találtak meg a tengerben.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!