2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:55

Máig kaptak haladékot a szocialisták

2014. augusztus 11., hétfő 10:50, frissítve: hétfő 15:40

Ma kell aláírniuk a szocialistáknak a hárompárti megállapodást. Ha nem teszik, az Együtt–PM azt ígéri, külön indul az őszi önkormányzati választáson.

A Demokratikus Koalícióval szövetkezik az Együtt-PM a fővárosban, ha az MSZP nem írja alá a hárompárti baloldali megállapodást – erről az Együtt-PM Szövetség egyik társelnöke beszélt a Hír TV-nek. Máig kaptak haladékot szövetségeseiktől a szocialisták, hogy aláírják a hét elején kialkudott hárompárti megállapodást. Ha nem szentesítik az alkut, az Együtt–PM Szövetség önállóan indul Budapesten az októberi önkormányzati választáson. Szigetvári Viktor még bízik abban, hogy helyi szinten megegyeznek a szocialistákkal, de aláírási ceremóniára nem készülnek. „A kerületekben folynak olyan megbeszélések, amelyek megoldják az eddigi konfliktusokat. Hogyha nem sikerül, akkor pedig nem kötünk megállapodást a Magyar Szocialista Párttal. A Demokratikus Koalíció és az Együtt-PM Szövetség között már nincs vita, minden kérdés rendezett és ha úgy alakul, hogy holnapig nem lehet ezt a kérdést rendezni, akkor nyilván ketten fogjuk aláírni ezt a megállapodást” – szögezte le az Együtt-PM társelnöke.

Az Index tegnap írt arról, hogy az MSZP budapesti küldöttgyűlése pénteken több ponton is önhatalmúlag átírta a megállapodást. A Demokratikus Koalíció és az Együtt–PM Szövetség hiába osztotta fel előzőleg az MSZP-vel közösen a budapesti kerületeket, a szocialista küldöttek a szövetségesek rovására módosítottak az alkun. A szocialista Kunhalmi Ágnes szerint érdemben nem nyúltak hozzá az együttműködéshez.

Közben a Hír TV információi szerint a Gyurcsány-párt Hunvald Györggyel egyezkedik. Bővebben>>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!