2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyar–román-meccs: előállítások, verekedések, sérülések és könnygáz

2013. március 23., szombat 00:30, frissítve: vasárnap 18:24

A Románia–Magyarország világbajnoki selejtező 2–2-es döntetlennel zárult. A meccs előtt négy embert állítottak elő. A mérkőzés utáni rendőri intézkedésben az első információk szerint öten sérültek meg.

Öt ultrát állítottak elő a magyar–román-meccs után. Egy rendőr megsérült, a Hír TV információi szerint eltört a lába, de nem a szurkolók okoztak neki sérülést. Több szurkoló is azt állította, hogy a budapesti Dózsa György útnál a szurkolói kemény mag rendezvényét követően tört ki verekedés. Több száz rendőrt vezényeltek a helyszínre, akik a metrómegálló felé terelték a tömeget. Néhány szurkoló üvegekkel dobálta meg az egyenruhásokat, akik könnygázzal válaszoltak. Egy rendőrautó hátsó szélvédőjét is betörték a drukkerek, de úgy tudjuk: metrókocsikat is megrongáltak. (Az oszlatásról és a mérkőzés alatti eseményekről itt olvashat bővebben.)


A meccs előtt és alatt négy embert állítottak elő a rendőrök. Pirotechnikai eszközöket és bicskát találtak náluk. Az Ötvenhatosok terére az MLSZ szervezett közös meccsnézést a szurkolóknak, ott komolyabb rendbontás nélkül ért véget a rendezvény. Az első információk szerint öt könnyű sérültje van a pénteki estének. Őket kórházba szállították.  

A világbajnoki selejtező mérkőzés egyébként 2–2-es döntetlennel végződött (kattintson az MNO tudósításáért és Egervári Sándor nyilatkozatáért). A találkozón Vanczák Vilmos fejes góljával szerzett vezetést a magyar csapat. A második félidőben Korcsmár szabálytalansága után tizenegyesből egyenlítettek a románok, majd két perccel később a magyar védőt már a román tizenhatoson belül buktatták, a büntetőt Dzsudzsák értékesítette. A román válogatott végül a 92. percben a magyar védelem asszisztálása mellett egyenlített.

A mérkőzést azért játszották zárt kapuk mögött, mert a FIFA ezt a büntetést szabta ki a magyar válogatott Izrael elleni barátságos meccsén történt antiszemita megnyilvánulások miatt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!