2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Magyar aranyeső a kajak-kenu világbajnokságon

2013. augusztus 31., szombat 21:05, frissítve: vasárnap 18:13

Minden versenyszámban dobogóra állhattak a magyarok a döntő első napján a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon. A válogatott öt aranyat szerzett, a szövetségi kapitány várakozásai már teljesültek.

Tíz futam, tíz magyar érem a disburgi kajak-kenu világbajnokság döntőinek első napján. A válogatott öt arany, egy ezüst és négy bronz érmet szerzett. A szövetségi kapitány elvárásai máris teljesültek, Storcz Botond a világbajnokság előtt tíz érmet remélt a csapattól.

A kajakos Medveczky Erika szerezte az első magyar aranyat. Végig a mezőnnyel haladt, majd óriási hajrával több mint két hajóhosszal győzött ezer méteren. Ugyanezen a távon a Szabó Gabriella–Fazeka-Zur Krisztina páros is világbajnok lett. Szintén ezer méteren indult Dombvári Bence, aki a harmadik helyen végzett.

Vasbányai Henrik és Mike Róbert ünnepel a férfi kenu kettes 1000 méteres verseny eredményhirdetésén Duisburgban
Vasbányai Henrik és Mike Róbert a férfi kenu kettes 1000 méteres verseny eredményhirdetésén
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Nagy csatában lett bronzérmes a Dombi Rudolf–Kökény Roland páros egy kilométeren. Kenusoknál ezer méteren Vajda Attila, Peking olimpiai bajnoka magabiztosan nyert, párosban pedig a Vasbányai Henrik–Mike Roland duó szerezte meg a világbajnoki címet.

A férfi kenu négyes bronzéremmel zárt egy kilométeren. A női 500 méteres futamokban a kajakozó Kozák Danuta a londoni olimpia után Duisburgban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott. A Kovács Katalin–Douchev-Janics Natasa páros másodikként lapátolt a célba. A kenu egyesek női sprintszámában, 200 méteren Lakatos Zsanett bronzérmet szerzett lett.

Kozák Danuta ünnepel a női kajak egyes 500 méteres verseny eredményhirdetésén
Kozák Danuta ünnepel a női kajak egyes 500 méteres verseny eredményhirdetésén
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!