2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Ma lesz a legforróbb nap

,

2013. július 29., hétfő 16:03, frissítve: hétfő 18:28

Mára virradóra több mint 1 fokkal megdőlt a melegrekord. Tatán a leghidegebb órában is 26,2 fok volt.

Egyelőre éjfélig érvényes a harmadfokú hőségriasztás, amelyet múlt csütörtökön rendelt el az országos tiszti főorvos a magas, 28-29 fokos napi középhőmérséklet miatt. Szintén harmadfokú, azaz piros figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország nagy részére, csak az észak-keleti megyékben van másod-fokú riasztás. Enyhülés csak késő este lehet, az érkező hidegfront miatt ugyanis heves zivatarra és viharos szélre is számítani kell. Holnapra akár 10 fokkal is csökkenhet a hőmérséklet.

A napok óta tartó hőségben folyamatosan osztják a vizet a nagyvárosok forgalmasabb pontjain. A hőség miatt országos tűzgyújtási tilalom van érvényben.

Megszaporodtak a balesetek

Öten meghaltak, 99-en pedig megsérültek balesetekben az elmúlt három napban – a rendőrség összesítése szerint. Az M1-es autópályán szalagkorlátnak ütköző motoros vesztette életét. A 41 éves csornai férfi Budapestről tartott hazafelé. Reggel felborult egy kamion az M5-ös autópálya Szeged felé tartó oldalán, ketten sérültek meg, őket kórházba szállították. A műszaki mentés és helyszínelés miatt Kecskemét és Kiskunfélegyháza között jelentős torlódásra lehet számítani.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!